Да тръгнем на приключение! 10 причини, поради които всяка жена трябва да пътува сама

Глупаво. Никой няма време, пари или склонност да отиде на почивка с вас. Без значение! Съберете куфара си и просто карайте сами!

Отивайки на почивка сами, ВСЕКИ трябваше да го направи в даден момент. След това ще се върнете с напълно различни впечатления и сте научили много за себе си.

Пътуването с гаджето или приятелките ви е забавно, но много различно. Ако пътувате сами, това има много предимства. Ето десет причини, поради които трябва да резервирате следващото си пътуване само за себе си.

1. Можете да правите каквото искате.

Спете или станете много рано сутринта, за да видите изгрева? Ти сам решаваш. Същото се отнася и за това дали има само сладолед по обяд и вечеря като пикник в парка.

2. Не е нужно да правите компромиси.

Разхождайки се из музея с часове, въпреки че всъщност не се интересувате от изкуство? Ако пътувате сами, не е нужно да си правите това, само за да може спътникът ви да пътува с вас до наблюдателната кула, което тя не иска да прави.

3. Ще опознаете много повече хора.

Заедно с другите не е нужно да разчитате на нови приятели. Ако, от друга страна, пътувате сами, активно търсите контакт и със сигурност ще срещнете много мили хора.

4-ти. Ще откриете напълно нови силни страни - и също слабости - в себе си.

Четенето на карти за съжаление не е вашето нещо, както сега знаете. Чувствахте се загубени 1000 пъти, но установихте, че можете да общувате прекрасно с ръцете и краката си. Добре е да се знае!

5. Връщате се с ново самочувствие.

Колкото и да е добра ваканцията, със сигурност ще има случаи, когато ще срещнете проблеми. Настаняването е супер мръсно, изгубихте се, пропуснахте автобуса ... Но можете да се справите сами с това и това ще даде на вашето самочувствие мощен тласък.

6-то. Подхождате много по-открито към страната и нейните хора.

Оставени на ваше разположение, вие сте по-отворени - в края на краищата не чувате мненията на другите, които може да намират всичко шумно и хаотично, докато вие намирате суматохата като очарователна и автентична.

7-ми. Научаваш се да виждаш всичко малко по-спокойно.

Нищо в живота не е идеално. Ако пътувате сами, бързо ще забележите, че не винаги нещата вървят по план. Но тогава има алтернатива и тя може би е дори по-добра.

8-ми. Осъзнавате, че да си сам не означава да си самотен.

Почивката може да бъде прекрасна! Седите сами на пейката в парка, птиците чуруликат около вас, грее слънце и просто наблюдавате случващото се или четете книга. Перфектният момент, който можете да изживеете само когато сте навън и сте сами.

9. Ще изпитате много повече от местния живот.

Пътуването сама като жена създава много контакти. Местните жени по-специално ще се опитат да влязат в разговор с вас. Рискувайте, ще научите толкова много от местния живот.

10. Научаваш, че можеш да разчиташ на чувството си за червата.

Всъщност искахте да отидете в следващия град, но тук е толкова красиво ... Решавате да останете, да слушате инстинкта на червата си и да си прекарате чудесно. Запазете тази спонтанност дори след ваканцията си!

Съвети за първото пътуване сам

Първата ваканция изцяло от само себе си със сигурност може да предизвика малко смущение. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да прекарате най-доброто време в живота си:

  • Започнете с кратка градска почивка. Там можете да направите много - скуката няма шанс.
  • Намерете град в държава, на чийто език говорите.
  • Наемете хостел, ще ви бъде по-лесно да се сприятелявате.
  • Вземете книга със себе си, така че да ядете сами навън не е толкова скучно.
  • Правете обиколки с екскурзовод и сътрудничество. - бързо се срещаш с хора.
  • Не резервирайте чиста почивка на плажа, а направете нещо на място. Много хотели предлагат спортни програми или екскурзии.