Над драскотина върху ламинат може да се работи с химикалка

Леки драскотини бързо се образуват върху прозрачния горен слой ламинат, ако зърната прах или камъни се преместят при ходене по него. Драскотини възникват и при прахосмукачка или преместване на мебели. Писалка може да се използва за ретуш за бърз и лесен ремонт. Също така може да скрие повреден декор.

Само горният слой или проникна в декора

Фините и малки драскотини се появяват бързо на ламиниран паркет. В зависимост от дълбочината, този недостатък в ламината може да повлияе само на прозрачния горен слой, което води до пречупване на светлината и тъп вид.

  • Прочетете още - Масленият ламинат може да скрие много леки драскотини
  • Прочетете също - просто ремонтирайте драскотини в ламината сами
  • Прочетете още - Ламинатът се отлепва и на места губи декора си

Тъй като горният слой е с дебелина само около 0,2 милиметра, драскотина може бързо да достигне до декоративния слой. Отпечатъкът е остъргъл и трябва да бъде запечатан чрез боядисване или ретуширане.

Драскотини само в покривния слой

Леки драскотини на покривния слой, които не водят до промяна на цвета, може просто да бъде полирана със зехтин. Когато смазва ламинат, браздите се пълнят с масло, след като са кръгли "масажирани". Отстраняването на радикалите се извършва около драскотините, в кладенците остава маслен филм.

Драскотини с декоративни щети

За да се подготви ламинат, на драскотините са нарушили декора, трябва да се работи с цвят. Ретушираните щифтове са достъпни в търговците на дребно, които работят според принципа на филтър или постоянен маркер. Събирането и ретушаването с ремонтната писалка се извършва, както следва:

1. Ретуширащият щифт е избран съгласно дървения сорт, който се имитира в декора,. При по-стари вече обогатен ламинат може да се изисква по-лек цвят.
2. Надратата и околностите на ламинирания етаж трябва да се почистват чрез прах и други замърсяващи частици подкуп. Това може да бъде постигнато чрез внимателно смучене с прикачен файл.
3. За да се постигне възможно най-доброто ретуширане, е необходимо добро осветяване. Ярък таванна лампа е подходяща само ако няма да се хвърли сянка през редактора, когато работи. В противен случай са необходими източници на светлина от най-малко две посоки.
4. Ретуширащият щифт се използва според производителя за retricit на увредените точки на декора.

Съвети и трикове Когато техните драскотини образуват вдлъбнатини, пълнене с цвят на ремонта може да замени ретушния щифт.