Изграждане на Атика

Конструкцията на атика е неразривно свързана с покрива. В допълнение към шевовете на корицата е вътрешното гърло, на което покривът и Атика се събират заедно, невралгична точка. Безшевното закрепване на филе трябва трайно да предотвратява навлизането на вода и да продължи безпроблемно изолацията.

Припокриващи се закрепващи и изолационни компоненти

Когато парапетът е зазидан, това представлява продължение на подлежащата външна стена. С двускатен покрив, или ръбът, или стрехите се опират отвътре. На равен покрив е създадена правоъгълна долина.

  • Прочетете още - Закрепване на плосък покрив без парапет
  • Прочетете също - Таванско помещение на плоския покрив на гараж
  • Прочетете още - Осъзнаване на парапет като граница на покрива

Ако парапет е изграден като граница на покрива, точката на свързване трябва да бъде трайна и безпроблемна. В случай на плосък покрив, например в гараж с плосък покрив, битумното закрепване продължава "зад ъгъла". Същото се прави с пароизолация и всички останали структурни части, присъстващи в покривната конструкция.

Височина на припокриването до нивото на покрива

В случай на двускатен покрив, крепежите и фолиата, разположени под покрива, трябва да бъдат "удължени" върху стрехите при изграждането на парапета. В почти всички случаи се използват залепени или заварени фолиа. В зависимост от вида на покрива трябва да се създаде височината на припокриването.

Ако парапетът е поставен като зидария на плосък покрив, закрепването на земята на покрива (земя, чакъл) трябва да бъде монтирано от припокриването над нивото на повърхността му. За плоски покриви с наклон до пет процента трябва да се поддържат десет сантиметра, с по-големи скати поне пет сантиметра надвес спрямо закрепването на пода на покрива.

Изграждане на парапет и дренаж

Напояването трябва да се планира в зависимост от вида на покрива. Следните фактори в структурата оказват влияние върху дренажа:

  • Наклон или наклон на короната на парапета (най-малко три процента)
  • Профилна форма на корицата
  • Капакът изпъква от двете страни като капещ нос
  • Изграждане на дренажна тръба през тавана (чучур на покрива)
  • При свързване към двускатен покрив, полагане на дъждовни улуци (посока на наклон)

Ако таван се използва като парапет на плосък покрив, по който може да се върви (градина на покрива или подобен), той трябва да има височина деветдесет сантиметра като защита от падане.

Останалите размери на парапета зависят от размерите на покрива. Като правило, дебелината на носещата зидария под парапета може да се използва като ориентир.

Съвети и трикове В допълнение към битумната ламарина (13,99 евро на Amazon *) и уплътняващите фолиа, филцовите закрепвания са статично стабилизирани чрез припокриващи се ъгли от ламарина.