Организиране на съхранение на тавана

Старо, неразвито таванско помещение често се развива в един вид органично нарастващ хаос. Всичко, което няма друго място в къщата или в мазето, се премества повече или по-малко произволно в тази памет за съхранение. В еднократно действие можете да организирате, че съхраняваните стоки не са повредени.

Два основни аспекта карат съхраняваните стоки да се развалят

Всеки, който не иска да разширява, обновява и като цяло структурира таванско помещение, може да организира съхранението на съхраняваните стоки по много по-добър начин само с няколко интервенции за кратко време. Следните два аспекта формират централното предизвикателство:

1. Влага поради висока влажност, конденз и валежи
2. Екстремни температурни колебания от замръзване до над шейсет градуса по Целзий

Старо таванско помещение под двускатен покрив може да бъде почти отворено навън. Плочките или плочките са отворени от вътрешната страна или са покрити само с филм. Опорните точки по стените с стрехите образуват отворени прорези в конструкцията.

Постигнете големи подобрения само с няколко мерки

Основна организация на средно голямо и изчистено таванско помещение не отнема повече от един ден. Като инвестиция, в зависимост от вида, размера и количеството на складираните стоки, възникват разходи за контейнери между 100 и 200 евро.

Следващите стъпки водят до по-добро съхранение със значително повече шансове съхраняваните стоки да не изгният:

1. да изчистя

Преди всичко трябва да се създаде пространство. В зависимост от нивото на запълване, съхраняваните стоки могат да бъдат премествани от "единия ъгъл в другия ".

2. Направете го достъпно

Подът в старите тавани често се състои от бетонни или дървени греди като греди с пълнежи. Разхлабването на тавана е добро решение за лесно достигане до всички ъгли и за сигурно задържане дори на тежки складирани стоки. Евтините строителни дъски са идеални.

3. Подобрете вентилацията

Постоянната добра вентилация помага срещу влага и температурни колебания. През лятото могат да бъдат настроени фенове, които трябва да обменят въздуха, особено в ранните сутрешни часове. Новопоставените вентилационни отвори създават постоянна тяга.

4-ти. Настройте контейнери

Чанти и торбички (запечатани с вакуум), метални кутии, дървени кутии, облицовани с плат, стари хладни кутии и пластмасови контейнери (също в плоски версии като основи за легло) разумно разпределят и етикетират.

Съвети и трикове Отделете се от всички контейнери, които могат да изгният. Картонът и движещите се кутии, кутии от материали на дървесна основа, порести материали и чували и други подобни трябва да бъдат напълно забранени.