Ингебург става Мерилин: възрастните стават филмови звезди за календари!

Харли под клоша, хладна роба по тялото: Че е била на 98 или. Преди 90 години Уолтър Лойзър и Кърт Нойхаус щяха да направят още един „Easyrider“, това вероятно не беше това, което очакваха. Но тогава старшият оператор на химикалки Контилия призова за фотосесия. Трябва да се изготви календар за 2014 г. Специалното: За мотивите възрастните хора трябва да се вмъкнат в ролята на известни филмови звезди!

За да бъдеш известна звезда за веднъж - Ингебург Джолбас не отне много време да бъде попитан. 84-годишната жителка на дома за пенсионери Franziskushaus в Мюлхайм се превърна в никой друг за календара освен Мерилин Монро в най-известната си филмова сцена. Тя даде съблазнителната бомба в бялата рокля в The Seven Year Itch. Истинско предизвикателство за откровено възрастната гражданка, което тя овладя с летящи цветове: „Когато се качих на въздушната шахта и включих вятърната машина, наистина се почувствах като истинска звезда. Позирането пред камерата беше страхотно забавление. Завийте надясно, обърнете се наляво, задръжте роклята и се усмихнете - не толкова лесно, но аз го направих!"

Пенсионери като филмови звезди: Най-красивите снимки от фото календара

© Margarete Schmidt (77) и Lothar Wischnewski (76) псевдоним "Joliet " Jake Blues и Elwood Blues

Всички снимки: © Contilia Gruppe, Essen / Werntges Studios, Gladbeck

Зигфрид Галах от Есен също се превърна в голяма екранна звезда за фото календара и позира пред камерата като Джон Траволта в 'Треска в събота вечер ': "Когато излязох от съблекалнята напълно оформен, дамите от са били изумени. Затова казах: „Е, момичета, ще паднете, какво? Можете да изпитате нещо с мен!'"съобщава 87-годишният мъж от St. Андреас Сеньоренстифт в Есен гордо.
Заснемането беше напълно положително изживяване и за останалите фотомодели. Именно това беше намерението на проекта, казва Хайнц-Юрген Хайске, управляващ директор на Contilia Group. "Като мениджмънт, ние винаги сме щастливи, когато успеем да превърнем ежедневието в нещо специално за жителите и за служителите."

Не на последно място, сложният стил също допринесе за факта, че възрастните хора от района на Рур се чувстваха удобно да правят снимки. Участниците придаваха голямо значение на подчертаването на личността на моделите, както и на характеристиките на изобразените звезди. Признаците на възрастта, като побеляла коса или бръчки, умишлено не бяха скрити - дори с Одри Хепбърн в „Закуска в Тифани“. В крайна сметка снимките трябва да разказват и индивидуалната житейска история на модела.