Изградете скрин от кутии за вино

Лозарите доставят своите добри бутилки в декоративни дървени кутии за вино. Обикновено атрактивни описания, лога, имена и печати се изгарят в кутиите. От транспортните кутии с вместимост от шест до дванадесет бутилки може лесно да се изгради индивидуален скрин. Кутиите могат да бъдат монтирани със или без рамкова конструкция.

Добре пригодени стандартни размери

Почти всички кутии за вино са с много сходен стандартен размер. Следните размери са често срещани:

  • Прочетете също - Изградете сами скрин с плъзгащи се врати
  • Прочетете още - Изграждане на стабилен скрин от подредени европалети
  • Прочетете също - Изградете сами скрин с врати със скрити панти

Дължина 45-46 сантиметра
Ширина 30-31 сантиметра
Височина 23-25 ​​сантиметра

Тези практически размери могат да се комбинират изправени или хоризонтално подредени, за да образуват идеален скрин. Две каси за вино, поставени вертикално една върху друга, са високи от 90 до 92 сантиметра, две каси, подредени хоризонтално, са високи от 60 до 62 сантиметра. Същите размери възникват по ширина.

Два вида конструкции

Свободно стоящ скрин може да бъде изграден от сандъци за вино или рамков рафт със странични стени и, ако е необходимо, задна стена може да побере сандъците за вино като чекмеджета.

Когато го изграждате сами, касите за вино просто се подреждат в желаното количество и се монтират една до друга. Обикновените винтове за дърво в ъглите, които обикновено имат триъгълни подсилващи блокове, държат кутиите заедно.

Поставянето на покривна плоча има смисъл, тъй като повечето сандъци за вино имат две или три напречни греди с пространство между тях. Междинните етажи могат да допринесат за ефективното използване на пространството за съхранение.

Специален тип дизайн, също за създаване на популярния изтъркан шик, е огнено оцветяване на повърхностите. Повърхността на касите за вино се изгаря контролирано с горелка на Бунзен. Това създава неравномерно потъмняване и подчертаване на съществуващата текстура на дървото.

Обработете декора на повърхностите

Кутиите за вино са особено привлекателни заради марковите им надписи и мотиви. За да получите тази автентична бижутерия, не е необходимо шлайфане. По тази причина непрозрачните цветни бои също не се използват. За защита и разкрасяване на скрина са подходящи следните прозрачни средства за грижа и четкане:

  • ленено масло
  • Дървен восък
  • Глазура на водна основа

Лакирането на скрина не се препоръчва, тъй като печатът отнема дървесината на винените сандъци от дишане.

Съвети и трикове Проверете ъгловите връзки на използваните каси за вино. Ако има някакви нестабилни или колебливи петна, просто заковайте няколко стоманени щифта.