Какъв материал е сглобяема къща?

Те се интересуват от сглобяема къща? Тогава със сигурност искате да знаете от кои материали всъщност. Защо материалите получават солидни в съвременните сглобяващи вещества и колко точни се обработват в следната статия.

Дърво - най-важният материал

Въпреки че има различни строителни методи за сглобяеми къщи, дървото играе решаваща роля във всеки отделен случай.
В класическата конструкция от дървена рамка, гредите и гредите, които държат стените, таваните и покрива заедно, са изработени от високоякостно, обработено дърво.

  • Прочетете още - Какво струва сглобяема къща от дърво?
  • Прочетете още - Еднофамилната къща като сглобяема къща
  • Прочетете още - Конструкцията на дървената рамка в сглобяемата къща

Повечето от тях са гори от скандинавски иглолистни дървета като смърч, които се обработват във фабриките на производителите на сглобяеми къщи. Тази обработка се извършва с помощта на най-модерната компютърна технология и не позволява никакъв допустим диапазон на грешки. Оттук идва несравнимата точност в съвременното сглобяемо строителство.

При други строителни методи делът на дървесината е още по-голям: Дори фахверкови или дървени къщи могат да бъдат построени със сглобяемия метод на строителство. Предимствата на дървото са очевидни: От една страна, високата якост на използваните видове дървесина е убедителна, от друга страна дървото предлага отлична топлоизолация.

Бетон и тухла - защо се използват

Когато за първи път мислите за термина „сглобяема къща“, вероятно няма да мислите за твърди материали като бетон или масивна тухла. Но все повече строители на сглобяеми къщи избират тези материали. Защо? Не върви със сглобяемата къща, нали??

Така наречената „масивна сглобяема къща“ в момента е най-популярният вид конструкция: Използването на масивни материали води до допълнително подобряване на топло- и звукоизолационните свойства и увеличава дълголетието на къщата. Твърдите материали също се използват в сглобяеми къщи, особено на стени, обикновено външната стена.

И качеството?

Благодарение на компютърно контролираното промишлено производство, фирмите за сглобяеми къщи осигуряват несравнимо високо качество на материалите и изработката. Освен това доставчиците, които ценят качеството по време на строителството, получават RAL печат за одобрение.

Обобщение

Следният преглед обобщава информацията по темата "Материал за сглобяемата къща ":

  • Дървото действа като носител на конструкцията
  • Добра топлоизолация чрез дървена конструкция
  • Все по-често използване на твърди материали като бетон или твърда тухла;
    по този начин повече звукоизолация и топлоизолация, както и по-добра трайност
  • Високо качество като стандарт
Съвети и трикове Разгледайте уебсайта на одобрението на RAL - тук можете да разберете подробно какво прави добрата сглобяема къща.