Разходи за павиране на камъни - какво можете да направите?

На павиране камъни винаги могат да се появят. Какво причинява тези ефлоресценция и как да се предотврати и премахне, разкрива този пост. За тази цел, в които присъства оплакване.

Появата на ефлоресценция върху пластира

За настилки, ефлоресценцията има сходни причини като мазилка или клинкерни фасади. Друга причина може да бъде и Streusalz или субстрата:

  • Прочетете също - разходи на клинкер - каква причина имате?
  • Също така прочетете - алуминий: как да се премахне ефлоресценцията?
  • Също така четете - премахване на клинкера - какво да правя?
  • Варовикови разходи поради бетонна реакция
  • Транспортиране на соли от фона
  • Streusalzkreislaf като причина

Варовикови разходи поради бетонна реакция

По принцип, когато сушенето на каменната излишък е обвързана в така наречената порена вода на бетона. Ако водата проникне в камъка, тя задейства излишната вар и го привлича към повърхността върху капилярното действие.

Веднага след като водата се изпари, варните отлагат като бели петна по повърхността на бетонния блок. Вармата след това втвърдява въздуха и по този начин произвежда типични, белезници.

Този ефект се среща главно в нови павирани камъни и изчезва с времето чрез атмосферни влияния, дори когато целият излишък е освободен от камъка.

Транспортиране на соли от фона

Става все по-трудно, ако камъкът има контакт с подпочвените страни и от там соли да бъдат освободени от влага. След това влагата транспортира разтворените соли към повърхността на камъка и ги съхранява там. Депозитите могат да бъдат причинени в този случай различни вещества.

Докато има земята контакт, депозитите могат да бъдат създадени отново и отново. Но почти винаги можете да избягвате това чрез подходяща конструкция на субстрата предварително.

Streusalzkreislaf като причина

Така нареченият Streusalzkreislauf възниква, когато се използва на тротоара Streusalz. Той се нагъва в субстрата и след това се освобождава отново и се транспортира нагоре. Този цикъл е труден за спиране, с получените депозити, които почти винаги трябва да живеете.

разстояние

Калкуларни отпадъци могат да бъдат добре с циментовата воал премахва (обърнете внимание на годността на продуктите) и да се отстрани през киселини. За депозити от друг вид може да е полезно да се приберат до специални бетонови почистващи средства или да опитате различни детергенти. Scrub често е голяма помощ, а понякога е достатъчно само за отстраняване на ефлоресценцията.

Съвети и трикове се срещат в бетонови камъни след полагане в първия път, когато идват от водата на порите, производителите на камъни обикновено не гарантират, тъй като това е временен дефицит и неизбежен феномен. В отделни случаи с много масивна ефлоресценция, обаче, човек определено може да се опита да се стреми към фактуриране с производителя.