Боядисвайте или заменете избледнялата, чуплива и чуплива облицовка на басейна

Въпросът дали си струва да пребоядисате стара, невзрачна облицовка на басейна, да я замените или запечатате с дебел слой е спорен. Цветовете за подплата за басейни, известни също като цветове за плувни басейни, се предлагат в търговската мрежа. Трябва да се внимава цветът да е предназначен за фолиа, а не за GRP басейни.

Използвайте само специални цветове на фолиото

Ако една стара облицовка на басейна се нуждае от ремонт, тя може да бъде боядисана, заменена или ремонтирана с пластмасово покритие. За целта в магазините се предлагат специални мастила. При изследване обаче трябва да се гарантира, че това не е продукт за тела на басейна, изработени от пластмаса като GRP, а явен цвят на филма.

  • Прочетете също - Полагане на плочки или боядисване на басейн
  • Прочетете също - Изграждане на басейн от бетон
  • Прочетете още - Стоманен басейн в градината

Проблемът с филма по отношение на боята е неговата подвижност и еластичност. Задачата е малко сравнима с идеята за боядисване на пластмасова торбичка за пазаруване и след това продължаване да се използва постоянно. Цветът трябва "да се съчетава " с движения и не трябва да се счупва или разкъсва. Някои производители предлагат втвърдяване като решение. Течна пластмаса, най-вече на базата на полиуретанови или винил естерни смоли, се прилага като втвърдяваща шпатула.

Мнозинството не се препоръчва

По-голямата част от собствениците на басейни, които са се опитали да нарисуват облицовката на басейна, съобщават за лош опит. Един добре обгрижван качествен филм трае осем до десет години и е по-добре след това да бъде заменен.

Друг недостатък на боядисването на облицовката на басейна е дългото време за сушене. Периодът на изчакване от шест седмици е често срещан. Тъй като боядисването, разбира се, трябва да се извършва при хубаво време, басейнът няма да се използва през летния сезон. Пластмасовите покрития обещават време на втвърдяване от една седмица.

Плъзнете Pro

  • Нисък риск, тъй като филмът може да бъде премахнат при неуспех
  • Боята поправя и затваря микропукнатини
  • Ако доставчиците на услуги дават гаранция от няколко години, това често е най-изгодното решение

Изтриване срещу

  • Дълго време за сушене
  • Течна пластмаса или шпатула могат да се използват за превръщане на филма в твърда подплата, която в случай на съмнение може да бъде отстранена само с големи усилия
Съвети и трикове Има доставчици на услуги, които боядисват облицовката на вашия басейн със специална боя. През повечето време третирате точния състав на боята като „търговска тайна“. Ако наемете доставчик, създайте обширна документация със снимки. Обърнете специално внимание на малкия шрифт по отношение на гаранцията и гаранционните претенции.