Изоставено, забито и съвсем само: Това малко кученце чака 12 часа за спасяване

Въпреки силната болка, той размаха опашка, когато видя спасителите си.

7-месечно кученце имаше късмет: след като беше изоставено, той сам се скиташе по студените улици на Алберта, Канада и беше блъснат от кола. Но четириногият приятел оцеля. Той обаче вече не можел да се придвижва сам и така малкият чакал часове в снега за спасяване.

Кученцето седеше замръзнало в снега 12 часа, преди тийнейджърите случайно да го забележат и да се обадят на спасителите. „Тя беше потънала дълбоко в снега“, обяснява Амбър Пери от Обществото за спасяване на животни в Алберта (AARCS). "Едва ли я виждахме, когато я търсихме."

Но когато помощниците се приближиха до кученцето, въпреки всички болки и трудности, той показа колко е щастлив да ги види. „Не можеше да движи задните си крака, но махна с опашка, когато ни видя“, казва Пери.

През изминалия уикенд AARCS получи телефонно обаждане от наши приятели в @abtaskforce. Казаха им за младо кученце, което беше намерено в канавка, след като бе ударено от кола! Запознайте се с нашето най-ново спасяване, Lovey-Dovey Nutmeg ❤. Подозира се, че тази бедна мома е прекарала над 12 часа да лежи сама и студена, преди спасителите да я намерят и откарат до SAVEvet в Окотокс. Индийското орехче прекара уикенда, лекувайки се от фрактура на таза. Тя ще се нуждае от строга почивка на щайгата за минимум 6 седмици, за да може нейните фрактури да заздравеят. Искаме да благодарим на работната група на екипа за това, че ни донесе Nutmeg, за да може да й бъде предоставена медицинската помощ, от която тя така се нуждаеше. Ако искате да помогнете на Nutmeg - моля, помислете за дарение за новата ни ветеринарна болница на // bit.ly / AARCS2017. Вашата подкрепа е от съществено значение за даване на шанс на животни като индийско орехче! • • • AARCS MedicalMonday AARCSVetClinic TaskForce SAVE YYC Rescue AARCS2017 AARCSNewHome NutmegthePup yycrescue yychelps calgary calgarydogs yycdoycyyyydoycyyyydoycyyytsyyyydogs yycdoycyyyydogs

Снимка, публикувана от екипа за спасяване на животни в Алберта (@aarcs) на август. Януари 2017 г. в 18:58 ч

Спасителите кръстиха заснежената кучка 'Мускатче' и бързо я закараха до близката ветеринарна клиника. Там се оказа, че кученцето е със счупен таз и следователно му предстои дълъг път за възстановяване.

В момента индийското орехче се възстановява във ветеринарната клиника с болкоуспокояващи и много спокойствие и обич. След това я чака приемно семейство, което ще я приеме, докато тя може да бъде осиновена.

© Alberta Animal Rescue Crew Society

Ако искате да поддържате AARCS, можете да намерите цялата информация ТУК. Можете също така да намерите цялата информация за Германската асоциация за хуманно отношение към животните ТУК.

Още по-сладки животни: