Изпускателната тръба често огъва последното решение

Смяната на изпускателната тръба чрез огъване често е единственият начин да се поправи, особено за по-стари превозни средства. В допълнение към използването на огъващи машини, често е достатъчно и простото огъване на ръка и може да се извърши без риск с помощта на пясък или корунд.

Подгответе се за последващо почистване

Често съответните изпускателни тръби за стари модели автомобили вече не са налични. За това, както и за рентабилния ремонт на отделни тръбни участъци, са необходими тръбни участъци с завои. Мускулната сила обикновено е достатъчна за огъване на изпускателната тръба. Резултатът от оптичното огъване играе само подчинена роля, тъй като изпускателните тръби не се виждат по-късно.

  • Прочетете също - Огъване на тръби от неръждаема стомана
  • Прочетете още - Огъване на медни тръби с правилния минимален радиус
  • Прочетете също - Огъване на алуминиеви тръби - Не винаги детска игра

Ако нямате под ръка огъваща машина, можете да огънете изпускателната тръба на ръка. Важно е да имате теоретично разбиране за това какво се случва с метала. Материалът е опънат от външната страна на завоя и компресиран от вътрешната страна, т.е. "компресиран ". По време на този процес той може да се вълни или да се извива навътре. Това може да се избегне с пълнеж на тръби от пясък или корунд.

Фугиране и почистване на гранит

  • Фин кварцов пясък или
  • Корунд на прах
  • Две конусовидни дървени колчета
  • чук
  • Възможно машина за заваряване
  • Възможно метални дискове

1. Затворете тръбата от едната страна

Поставете дървена тапа с конична форма в изпускателната тръба от едната страна. Ударете щепсела с чука, така че да е здраво вклинен.

2. Напълнете изпускателната тръба

Напълнете кухината на изпускателната си тръба с фин кварцов пясък или корунд на прах. Набодете тубата няколко пъти от запечатаната страна, което ще уплътни пълнежа. Неща от отворената страна.

3. Пълна компресия

След няколко процеса на компресия почукайте тръбата отгоре надолу с чук. Напълнете до ръба на отворената страна, така че все още да можете да вклините втория дървен щепсел с чука.

4-ти. Затворете изпускателната тръба

Ударете второто дървено колче с чука, така че и той да е здраво вклинен. Изпробвайте издръжливостта, като почукате леко по краищата на тръбите.

5. Огънете тръбата

На ръка огънете изпускателната тръба над заоблен ръб или подплатен ъгъл във формата, от която се нуждаете. Ако дървените тапи изскочат, незабавно спрете да се огъвате и закрепете запълването със заварени метални пластини.

Съвети и трикове Уверете се, че пясъкът, използван за запълване на изпускателната тръба, е сух и не може да образува пара. Това намалява стабилността на контра компресията.