Въздействие на наема заради балкона

Наемът на имот под наем обикновено се изчислява от използваемата площ. Това включва и балкона, който е включен в наема. Въпреки това площта, която може да се вземе предвид, зависи от различни фактори. Проблемите между наемател и наемодател поради наема по отношение на балкона са предварително програмирани.

Определяне на наема

Наемът за къща или апартамент може да бъде определен според различни стандарти. Но тогава е важно основата за изчисление също да е част от договора за наем. Ако случаят не е такъв, се прилагат правилата за обществени жилища. Но не само законът за наемането се променя отново и отново, тези разпоредби също подлежат на промени.

  • Прочетете също - Покриване на балкон
  • Прочетете също - Осигуряване на балкон
  • Прочетете още - Измазване на балкона

Ако в договора за наем няма споразумения, се прилагат следните правила

Има различни набори от правила, които са валидни, ако в договора за наем не е сключено друго споразумение. Тук датата на договора за наем е определяща:

  • 2. Наредба за изчисляване, параграфи 42 до 44: до декември 2003 г. включително
  • Наредба за жилищното пространство: от януари 2004 г

Обхват на тези разпоредби

Специалното при изчисляването на балкона според броя на квадратните метри е фактът, че площта на балкона не може да се добави изцяло към цената на квадратен метър. Следните зони и елементи на имот под наем, като балкона, са предмет на настоящия регламент:

  • балкон
  • тераса
  • Тераса на покрива
  • лоджия

До декември 2003 г. винаги 50 процента от площта

В първия набор от правила (до декември 2003 г.) половината от броя на квадратните метри от площта на балкона се добавя към цената на квадратния метър на имота под наем. От 2004 г. обаче той ще бъде само 25 процента. Тук обаче законодателят отново прави изключение. След това до 50 процента от подовата площ на балкона, приложима за наема, също може да бъде включена в наема. Тогава балконът или терасата трябва да са изключителни, да, почти уникални.

50-те процента от 2004 г. са само максимална горна граница

Много наемодатели обаче тълкуват погрешно това и не виждат реални промени в правилата до 2003 г. В крайна сметка, от гледна точка на хазяина, всеки от балконите му е уникален. Но все пак не е толкова просто. Тъй като 50-процентовата база за изчисление за площта на балкона трябва да се разглежда като максималната гранична стойност за съответно висококачествен балкон.

Преценете

Така че наемодателят трябваше да включи поражение, защото съдът не следва аргумента си - и че, въпреки че беше щедър балкон с юг с покриви. Според съда просто не е необичаен балкон, защото дори въпреки покрива на климата в тази страна не позволява съответно удължено използване на балкона не.

Местен решаващ наем

Има и друг важен фактор. А именно местните цени. Така че наемодателят трябва да докаже, че е обичайно в своя регион да оцени 50% за една от неговата гледна точка.

Ако е необходимо, проверете точно изявлението за оперативни разходи

Тези регламенти, които се отнася до наема по отношение на размера на балкона, са ясни. Но често се прави различна грешка в сметката за комунални услуги. Балконът или терасата не трябва да бъдат включени в изчислителната основа за определяне на пропорционалните разходи за отопление. Това означава, че ако вашият наемодател изготви сметка за комунални услуги, в която вие също ще трябва да платите разходи за отопление пропорционално за площта на балкона или терасата, можете да оспорите това.

Съвети и трикове В домашния дневник ще намерите много повече съвети и статии по теми, свързани с балкона. Освен закон за наемане, те се занимават и с пушене на балкона или барбекю на балкона.