Столчета за кола: премахнете миризмата и освежете тапицерията

Неприятните миризми в столчетата на автомобила са много досадно нещо. Дори почистването на интериора на автомобила често не носи желания резултат. Има няколко начина да премахнете неприятните миризми от седалките за кола с относителна лекота.

Как да премахнете неприятните миризми от столчетата за кола

Тапицерията на столчетата за кола е важна част от поддръжката на интериора. Колкото повече ги използвате, толкова по-вероятно е да се развият неприятни миризми. Тези миризми идват или от самите потребители, или от мръсотия, която се е настанила в седалките с течение на времето. Преди да започнете да премахвате неприятната миризма, първо трябва да почистите старателно автомобилните седалки. За премахване на миризми могат да се използват различни средства, като например следното:

  • Прочетете още - Столчета за кола: освежаване на цвета по лесния начин
  • Прочетете също - Изхвърляйте автомобилните седалки правилно
  • Прочетете също - Как да почистите зацапаните столчета за кола и как работи
  • Домашни средства за премахване на миризми
  • различни средства за премахване на миризми от специализирани магазини
  • Пречиствател на въздух, който да виси в превозните средства
  • специален препарат за почистване на тапицерии за автомобилните седалки
  • йонизатор на въздуха

Как да напреднете с прости домашни средства

Не винаги химическият клуб трябва да се използва за премахване на неприятните миризми от превозното средство. Дори просто домашно лекарство като кафе на прах може да се използва за премахване на миризми не само от седалките, но и от останалата част от интериора. Просто поставете купа с мляно кафе във вътрешността на автомобила. Най-добре е да оставите кафето на прах в интериора на автомобила за един или повече дни. Ако трябва да шофирате между тях, най-добре е да използвате консерва с капак, която можете да затворите по време на шофиране, така че да не се разлее кафе на прах.

Оцетът като алтернатива на други домашни средства

Оцетът също е такова домашно лекарство, което свързва много бързо неприятните шумове и е изключително ефективно. Всичко, от което се нуждаете, е няколко супени лъжици нормален кухненски оцет и малко хладка вода. Поставете тази смес върху столчето с влажна кърпа и оставете да подейства няколко часа. Миризмата на оцет изчезва след кратко време.

Използвайте химически или търговски препарати за отстраняване

Разбира се, можете да използвате и различни средства за премахване на миризми от специализирани дилъри. Те обаче обикновено са относително скъпи, поне в сравнение с изпитаните домашни средства. Освен това тези химикали могат само да избелят неприятните миризми, а всъщност да не ги премахнат.