Развитие на бебетата: това се случва, когато бебето е на 6 седмици

Вашето бебе вече е гордо 6 седмици. Какво може да бъде на тази възраст и какво трябва да обърнете внимание? Тук идват най-важните съвети и информация за младите родители.

Това може да бъде бебе с 6 седмици

Усмивка и имикс
Първата усмивка все още беше рефлекс, но сега вашето бебе умишлено показва наистина хубав широк смях.
Вашето бебе поема света все по-вярно и се интересува от процесите в околностите. Това възпроизвежда изражението на лицето и все още се опитва да имитира всичко друго, което да направи за него. Детето се учи с имитация!

Бебето тества собственото си тяло
Вашето бебе започва да възприема собственото си тяло и да открие ръцете си. Тя може също да поддържа главата ми самостоятелно заето лице. С добър месец бебето ви вече може да разчита на предните ръце.
Също така прочетете: Бебешки нокти нарязани: Тези трикове трябва да познават родителите

Във видеото: уморени майки гледаха: 3 съвета за наемане на бебе

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Anga Обратно

Това също трябва да познава родителите през първите няколко седмици:

Намалено движение на червата
От 6-годишна възраст, в някои кранове, пожарната честота се намалява. Може дори да се случи, че само на всеки 5 дни се дава движение на червата. Ако бебето е добре, няма причина да се притеснявате. Въпрос под съмнение педиатър за съвет.
Плаващи и други малки оплаквания
Между другото, децата често страдат от газове и храносмилателни проблеми. За щастие, има някои ефективни практически съвети, които помагат за облекчаване на болезненото подуване на бебето.
Бебето има хълцане, рана или проблеми със съня? Няма паника, ние имаме най-добрите домашни средства за бебета и деца! Също така прочетете нашите специални за грижа за бебето: от Babymassage до банята ще откриете тук всичко за правилната грижа за вашия малък протежем.
Четене Съвет: Когато бебетата плачат: 5 SOS съвети за типични ситуации

Добре е да се знае:
Разработването на бебета не е линейно, но в струи: новопостроените умения обикновено са така наречените растителни гърди. Ето защо е просто изключително вълнуващо да гледате различните фази на развитието на бебетата.
Също така прочетете: Разработване на бебета през първите 6 месеца

Също така на Gofeminin: Развитие на ембриона: снимки на 3. SSW до 6 месеца след раждането
© Istock

Здравето на майката: кога е първият период след бременността?

9 месеца бременност, 9 месеца без период: Първото менструално кървене обикновено се създава шест до осем седмици след раждането. Но колко дълго може да се поддържа първият период след бременността, е различна от жената на жена и не зависи от това дали и колко интензивно е майката почивка.
Какво се случва след раждането в тялото на майката?
Веднага след раждането, подмяната на плацентата създава силно кървене, което преминава след 2-3 дни в така наречения седмичен поток (реколки). Декът на седмицата е червен боя в началото в резултат на подове на кръвта (Lochia RUBRA). Когато източниците на кървене се излекуват, отнема кафеникав цвят (Lochia fusca). Седмичният поток е все по-по-ярък и е приключил след 4-6 седмици най-късно. След още 2-4 седмици на кървене, цикълът започва отново.
Първото правило след раждането обикновено отнема повече време и кървенето е по-силно. Първите 2-3 месечни цикли често са много нередовни след бременност.
Докато почивате, менструацията обикновено остава (лактация samenorrea), защото млечният хормон пропактин инхибира активността на яйчниците. Но ВНИМАНИЕ: Кърменето не е безопасен контрацептивен метод!
Също така прочетете:
Какво е разрешено при кърмене? Истината за алкохола, лекарствата и т.н.
Ако не искате да забременеете отново веднага, трябва непременно да предотвратите. Решете заедно с вашия гинеколог, за предпочитане при последващи действия, които контрацептив в лактацията е най-подходящ за вас.
Предложение за кърмене: OB или. Колко дълго сте, е вашето лично решение. Тъй като най-разнообразните лични или практически фактори могат да играят роля. Но знаете ли тези 6 ползи от кърменето за майка и дете?
Също така прочетете: Броня млечна помпа & магазин: това е правилно

Този въпрос възниква всяка млада майка: останете обратно в работата или у дома?

И двете решения са напълно легитимни. Ако искате сами да се грижите за бебето си и да си го позволите финансово, това е също толкова добро решение за това как да се върнете към професионалния живот.
Решихте да останете у дома първо? Тогава трябва да знаете, че бебето иска да бъде доставено денонощно. Майка на пълно работно време е като името вече казва на пълно работно време. Както при всяка работа, затова трябва да планирате почивка. Защото имате нужда от малко почивка и не на последно място: кафе с приятели, с бебето в корема, посетете изложба...
Ако искате да работите отново след прекъсването на бебето, е важно да планирате повторното влизане в работата си в добро време и превъзхождате колко родителски отпуск е разделен (колко време, кой, споделен родителски отпуск и т.н.Да се).
По време на родителския отпуск трябва определено да поддържате контакт - на колеги, надзорници... Някои млади майки използват възможността да посещават или да напуснат собствените си познания чрез контакта до работното място.
Различни (нови) модели на работното време насърчават съвместимостта на семейството и работата. Те включват Z. Б. Непълно работно време, общодостъпно работно време, работно време, сметки за работно време, компенсации за време или компенсации или. Разделяне на работни места (работни места).
Добре е да се знае: Разходите за грижи за децата могат да бъдат заверени за данъчни цели!

>> Бебета развитието с 7 седмици

Допълнителна информация за развитието на бебето е достъпна за следните здравни портали:

  • Федерална централа за здравеIСпециално просветление (BZGA)
  • Berufsverband Der Детските и младежите изискват e.В. (Bvkj)