развитие на бебетата с 5 месеца

Бебето вече е на 5 месеца

Здравето на майката: борбата срещу бременността килограма

Като флакон или след кърмене, можете да започнете сравнително скоро след доставката с диета. Ако поемете излишните килограми бързо в атаката, те нямат време да се поставят накрая на проблемните зони. Въпреки това трябва да отбележите няколко важни аспекта:

- Отидете на диетата. Малко след раждането ви тялото не е задължително в топ форма. Затова не трябва да паднете под 1500 до 1800 ккал / на ден. Седнете достъпен гол: 500г до 1 кг на седмица са реалистични.
Важно: трябва да продължите да обръщате внимание на разнообразна, балансирана диета. След бременност, тя често води до симптоми на дефицит. За да избегнете това, не трябва напълно да пропускате храни.

Сумата прави разликата: намаляване на мазнините и захарта, но яденето на плодове, зеленчуци, фибри, месо, риба, бобови растения и млечни продукти.
За предпочитане за омега-3 източници, които даряват много сила и осигуряват красива картина на кожата.
Разбира се, само в размери, защото маслата са много калории: ежедневно 1 супена лъжица рап или орехово масло, 1 шепа петролни семена или. Маслени плодове (лешници, бадеми, орехи) и 3 пъти седмично мазни риби (сьомга, херинга, аншоа, риба тон, скумрия).

Отнасяйте се към закуски между 1-2 пауза. Вие сте малко изтощен вкъщи и през новото бебе цял ден.
Когато получите апетит в сладък, сложете здравословна закуска Cope: постно кисело мляко и пресни плодове или парче пълнозърнест хляб. Стаите, обаче, всички сладки и солени калории бомби (чипове, снкипечаки, бисквити, шоколад, шоколадови барове

..

Да се).
Също така прочетете: Отслабване след бременност: 7 съвета срещу бебето паунда

Бакшиш: Гимнастиката на майката-детска гимнастика или "йога курсове за 2" са идеални, за да се върнат след раждането.
Предимството: започвате да шофирате по нежен вид спорт и не трябва да се отделяте от бебето. В допълнение, връзката между майката и бебето се насърчава едновременно.
Също така прочетете: Секс след раждането: това трябва да знае всички млади родители

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео на Eva Wag

Разработване на бебета с 5 месеца

За вашето дете се открива досега неизвестен свят. Тя се опитва различни позиции и се чувства комфортно. Това е вълнуващо и разочароващо в същото време, защото вашето бебе не винаги създава това, което иска. Насърчете детето си, ако се бори ("Грифин постоянен!").
Вашето дете може почти да седи правилно, да запази главата си самостоятелно и да се поддържа в предната позиция на предните ръце.
Също така прочетете: От кърма до тихо положение: така работи с кърмене
Първия играч
Вашето бебе се качва на обекти и "чувствам". Това отнема обектите физически и по този начин създава богат опит от сензорни усещания и преживявания.
Координацията между окото и ръката Започва да работи: Вашето бебе улови всичко, което е в осезаема близост, не може да поддържа повече от два обекта едновременно.
Ако детето ви държи обект и получи секунда, трябва да е "да е" да се откаже до новия.
Помогнете на бебето да открие
Дръжте обект на детето си, което може да държи и впоследствие да го скрие. По този начин детето ви придобива основния опит на "нововъзникването и изчезването" - голямо забавление!
Други вълнуващи игри за Вас и Вашето дете:

  • Вземете детето си в скута и го покажете (светло) картинни книги направени от пластмаса или картон.
  • Грим, чукане, шум, пукане. Създайте с ежедневни предмети Различни шумове. Вашето дете ще търси източника на шум.
  • Направете дете с нови възприятия познато (топло, студено, течно)

Също така прочетете: Разработване на бебета през първите 6 месеца

Бебешки език
Бебето се смее, премести, ръководи себе си говори и дава все по-разнообразни лагове: патронници, онези, радостни и развиват подходящите изрази на лицето.
В допълнение към звуците, вашето бебе започва да прави първите срички: "sofömömm," gögögö, tötötö t.
Вашето дете се интересува и се радва на всичко. Също така е способен да комбинира и повтаря срички и съгласни. Той говори за първите прости думи: "мама", папа "и" баба ".
Също така прочетете нашите артикули: бебета първите думи: 5 съвета, за да се научат да говорят
Добре е да се знае
Вашето бебе прилича на огледалото, дори ако не може да разпознае (вярва, че часовникът).

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Джейн Шмит

Бебето и неговата пухкава играчка

Вашето бебе сега има правилната възраст да има гъвкава играчка много близо до себе си. Това не е задължително: има и деца, които никога не са имали пухкава играчка.
Искате да дадете на детето си една пушка? След това просто поставете чифт пълнени животни или накрая или. Пухкави кърпи (нови, но измити) до детето си и го оставят избора.
Прекрасна играчка е преходна играчка PAR отлични: според американския педиатър и психоаналитика Winnicott, помага на детето. Особено със света без родителите си да се срещнат.
До 8-годишна възраст, бебето все още вярва, че е единица с майка си. Така че не се намира като независим индивид и следователно не се отличава от други лица.

Какво беше това отново: Развитие на бебетата в 4. месец

Възприятието започва в 8. месец
Около 8. Месец, околната среда се възприема диференцирано: детето ви все повече осъзнава, че не е идентично с майката, а съществува като самостоятелно същество.
Този незаменим процес на обучение е придружен от страхове, които могат да бъдат представени: "мама и аз сме 2 различни души, защото виждам, че могат да се отдалечат от мен и да изчезнат от моето поле на гледна точка. Не знам кога се връща!"
Този раздел за развитие се страхува и понякога чувството за безпомощност. Преживяването на самотата също е страхотно.

Видео Съвет: Бебешки характер език: Ето как говориш с бебето си - вече с 6 месеца!

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Джейн Шмит

Пухкавата играчка: преходна играчка
В тази фаза, пухкавата играчка може да се превърне в нов пухкав приятел. Въпреки това, има и деца, които се разбират без пушене на животни. Детето търси обект, който му дава сигурност и му дава Неговото доверие.
Преплитащата играчка става един вид смяна на мама. Новият обект за колата Honeycomb е постоянен спътник за вашето бебе и по този начин създава връзката между различни места (у дома, в баба, на зоната за задържане) и лица (майка, баба, детерезба).
Прецъфтежният обект не трябва да бъде пълнено животно: всеки "обичан" обект отговаря на същата цел, например носна кърпа. Въпреки това, детето ви трябва да избере едно официално "пухкава тоалетна и да му даде име. Тогава вие също знаете коя била тоалетна искате да измивате редовно и да замените със загуба.

Предстоящи назначения и разследвания

U5: Бебешка пенсионна проверка в 6.-7. месец

Също така прочетете: Разработване на бебета в 6. месец

Допълнителна информация за развитието на бебетата може да бъде намерена на следните здравни портали:

  • Onmeda.де
  • Федерален център за здравно просветление (BZGA)
  • Berufsverband Der Детските и младежите изискват e.В.