Първите думи на бебето: 5 съвета, за да говорите просто да играете

След като първата дума бъде изречена, малките се развиват бързо към калените. Но дотогава мама и татко трябва да бъдат търпеливи. Ние ви показваме как да съкратите времето за изчакване на първото "ma ma" нещо.

Мама и татко в очакване на почти всичко като първите думи на бебето. Вероятно скоростта на загадката има край преди първия рожден ден и чувате желаното "ma-ma" или "да - там".
В което бебето работи малко по-рано, в друго малко по-късно. И дори ако първата "мама" или "татко" се случи случайно и вашето бебе не е наясно със смисъла на думата, това вече е магически момент.

И правилния стартов сигнал за говорене на обучение - много вълнуващо време за всички участници. Няма чудно, че мама и татко искат да подкрепят своите кълнове. Едва ли има малко по-сладък, отколкото ако бебето иска да ни каже нещо. И точно това ни води до първия съвет...

1. Кажете с бебето си

Може да не изглежда много полезно в първия момент да води обширни диалози с новородено. Но бебетата мозък се развива постоянно чрез нови стимули. Това включва и чувството за изслушване. Вече в утробата бебетата могат да възприемат определени мелодии и дори гласовете на родителите си.

Четене на върха: ранни деца: 4 съвета за уморени мама

Многобройни проучвания също са доказали, че един от най-ефективните и най-прости методи е да помогнат на бебето му да говори, когато говори с него. Децата от приказните семейства вече имат по-висок IQ от третата година от децата, които са изложени на по-малко думи на ден.
Вие не просто помагате на малкото си скъпа да научите, когато говорите с него, помогнете да помогнете на детето си да развие интелигентността си.

2. Затворете книга

Чрез слух и възприемане на различни думи и силни учебни бебета, за да говорят. Това, разбира се, е най-добрият начин за четене. Когато четете с бебета, обаче, това е по-малко за действителната история като съвместното преживяване.
Така че мама не трябва да излиза с историята напълно, книгата е все още хубава подкрепа. Така че имате основна рамка от много нови думи и може да се сетите за допълнителни екстри, ако искате.

Тук можете да пазарувате "любителите на любителите на животните" от Fisher-цената директно в Amazon.*

Научете повече: Мини книжарница: Така че посредничиш децата си забавно четене

3. Стимулира разговор

Вече от около 6 месеца децата са смешни пред него. Можете да използвате това, за да ви насърчи с "забавления". Важно е, че не само мама говори, но може да има вашето бебе да каже. Това означава: отива на реакциите на вашите бебета. Призовава вашето бебе да ви покаже различни фигури в книгите, или ви задават въпроси, които можете да отговорите свободно. Дори ако отговорът се състои само от пламване, сякаш те всъщност отговориха и продължават, като поемат отговор: "вярно, кучето има наистина сини уши".

Това е важно, защото детето ви научава като разговор. Бебетата обучават своите комуникационни умения и научават, че могат да предизвикат реакция с мама. Само социалното взаимодействие ги подобрява във факта, че са направили нещо правилно и ги насърчава да участват. Много ценна стъпка за вашето развитие.

4. Използва музика

Музиката може да бъде ценно средство за пропускане на езиковите умения на бебетата си малък тласък. Бебетата обичат ритми и римци. Вие гарантирате много забавление, когато печелите заедно и танци.
Чрез използване на различни сетива, докато танцувате към музика, също са направени нови връзки в мозъка, бебето може да помогне за обработката и запазването на нови по-бързи и магазини. Така че песните и музиката са прекрасни средства за по-нататъшно насърчаване на езиковото развитие на вашите бебета.

Тук можете да поръчате "ученето забавно кученце куче" от Fisher-цената директно в Amazon.*

Четене на Съвет: Седене, пълзене, учене да тичат: 3 гениални родителски хакове, които помагат на бебетата

5. Седнете на целевия език

Езикът на бебето може да бъде наистина добър инструмент за подкрепа на бебетата, когато говорите. Само малките бебета имат трудности да запазят отделни думи.
В допълнение, те чуват по-добри тонове по-добре и се възползват от прости думи и повторения. През първите месеци езикът на бебето ви предлага оптимална подкрепа, като биете моста между реалния език и това, което бебето вече се разбира.

Колкото по-възрастен става детето, толкова повече думи го разбират и още повече може да се създаде себе си. Сега е времето, в което можете да поискате бебето му нещо.
Заменя парчето за бебешки език чрез правилен език. Важно е бебетата да научат и изграждането на изречението, да слушат думи в техния контекст и винаги са изложени на нови думи, които никога не са чували.
Така че можете да увеличите по-нататък речника си с течение на времето, докато малките могат да могат някъде във всички изречения.