Бебетата първи зъб прави проблеми? Бърза помощ с зъби,

С зъби започва за много бебета и семействата им напрегнато време. Тук родителите намират всичко, което трябва да знаят.

Диетата

Сърфиране, загуба на апетит и лош сън: понякога зъбите могат да бъдат наистина болезнени за малките. Така че можете да помогнете като родител, ние сме събрали няколко съвета срещу болката в зъбите.

Детската протеза се състои от 20 зъба, включително осем режещи зъба, четири кучета и осем молара. Тишето може да отнеме: последните четири моларни зъба често пробиват. Само на възраст от две деца носят пълно мляко.

Зъби: поръчка

Редът на зъбите е различен от детето на детето. При повечето деца зъбите идват в следния ред:

 • по-ниски срещи зъби
 • Горни средни зъби
 • по-ниски външни резци
 • горните външни резци
 • Горни и долни предни молари
 • Горни и долни кутии
 • Горните и долните задни молари

Кога бебетата ще получат зъби?

Зъбите не получават бебе само когато зъбите, но вече в утробата. Дори по време на бременност, борът на неродените така наречените микроби за отделните зъби се създават, като млякото рязане започва да лекува. Вече очакваната майка трябва да обърне внимание на богата на калций диета, така че детето да стане силни зъби по-късно.

По-късно тези зъби растат през бора. Зъбите са допълнително скрити под венците. Въпреки това, много деца правят стрелбата на зъбите големи проблеми.

Първият зъб става видим за повечето бебета с около шест месеца, когато се разпада през венците. Въпреки това, тъй като зъбите могат да започнат много по различен начин, някои бебета вече идват в света с първите зъби, с други, като първият зъб показва само една година. Така че не се притеснявайте, ако не показвате никакви зъби след вашето бебе след първата половин година.

Неприятности

Налягането върху небцето, подуването на лигавицата и пробивът през венците са болезнени за много бебета и малки деца. "Преди да счупите зъбите, Toolът може да бъде задръстен и подут. Зъбът избутва и десетки на венците, "обяснява д-р. Wolfram Hartmann, председател на професионалната асоциация на детски и младежки документи. Нищо чудно, че трябва да угасвате сега и се нуждаете от повече привързаност.

Треска и диария не се задействат директно от зъбите, дори ако слухът е постоянен. Опитът показва, че много бебета и малки деца имат висока температура и диария. Това може да бъде обяснено чрез поставяне на всичко в устата и става все по-често за инфекции. В същото време тялото е отслабено от зъбите и имунната система по-склонна към.
Четене Съвет: Това означава растеж за развитие на бебетата

Всеки малко дете обработва зъбите по различен начин: докато зъбите се промъкват в някои незабелязани, други вече страдат от седмици преди нещо в устата.

Тих: Първи признаци

Разбира се, всяко бебе е уникално и отговори на различни. Но има някои типични знаци за зъби, за които можете да обърнете внимание на бебето си в тази важна, но болезнена фаза, за да помогне:

 • Детето Сабберт подсилва.
 • Бузата е задръстена и топла без бебето има треска.
 • Детето обича да бъде обекти или юмрук в устата и дъвчат наоколо.
 • Той има ранен, но и тънък стол или диария или запек.
 • Гумата е зачервена в една точка, може би зъб свети.

Начало средства за зъби

 • Много деца обичат да дъвчат хладна влажна кърпа. Нашият съвет: поглъщайте го в готин чай от лайка преди, тогава той изглежда успокояващ и безболезнен едновременно.
 • Можете също така да пиете хладка лайка цветя или чай от мъгла на детето, което инхибира възпалението.
 • Капка лайка в една супена лъжица добро рапично масло може да се използва като зъбно масло и се масажира редовно върху венците.
 • В хладилника охладени зъбни пръстени или зеленчуци като моркови помагат в зъбите.

Във всеки случай, справяне с бебетата обичат да дъвчат нещо трудно. Ако вашите деца харесват малко, можете да го опитате със специални учебни комплекти за четка за зъби за първите зъби, такива деца харесват това. Опитайте се да реагирате на разбитото си разбиране на дете, дава му повече любов и внимание.
Ако стане особено лошо, детето ви се опитва да разсейва. Разходка или просто носенето вече може да работи чудеса. Отива на детето си и открива какво помага най-добре. Да бъде охладено или влажна кърпа.
Във видеото: най-големите етапи в развитието на бебетата

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Esther Pistorius

Помощ от аптеката

Ако нежните ресурси не са достатъчни, те ще ви посъветват от педиатъра и да получите носител от аптеката, ако е необходимо.

Хомеопатия и Schüssler соли

Често хомеопатичните ресурси и солите на Schüssler се препоръчват, когато бебетата имат проблеми в зъбите. Всеки има различно мнение, но няма научни доказателства. Най-добре е да ви посъветвате от експерти.

Следните соли на Schüssler гласи, че трябва да помогнат с зъбите:

 • Калций фосфорич D6 трябва да помогне за изграждането на масата на зъба и облекчаване на оплакванията по време на пробив.
 • Калций флуоратум D12 трябва да помогне при забавени зъби чрез подобряване на еластичността на тъканта и по този начин улесняване на пронизващия зъба.

Декларите под една година хомеопатичните глобули се прилагат най-лесно с лъжица вода или чай, по-големи деца могат да бъдат натъпкани директно в устата. Моля, дайте ви преди съветите на педиатъра! За деца зъби, GLOBULI BELLADONNA, Chamomilla и Osanite се прилагат. Друг хомеопатичен агент, който може да помогне с безпокойство и треска, са гмуркане на Viburcol.
Да не би и: Съвети за уморени родители: това е как бебето научава да спи

Някои родители се кълнат на кехлибарени вериги. Твърди, че трябва да облекчат болката и детето има нещо за дъвчене. Въпреки това, ефективността на кехларите не е доказана. Напротив: Това са опасно малки деца за заобикаляне на вериги или гривни. Можете да бъдете хванати и залепете някъде или да го поставите за разхлабени части.