Печене с газовата печка - как работи безопасно

За мнозина, които преди това са пекли своите торти в електрически фурни, преминаването към газова фурна често е истинско предизвикателство. Ако обаче обърнете внимание на няколко неща, успехът и в газовата фурна също не е подвиг. Следващата статия разкрива какво трябва да знаете и да обърнете внимание.

Настройки на температурата

За мнозина най-големият проблем с газовите фурни е правилната температура. Докато човек може лесно да се ориентира към дипломирането с електрическата фурна, има само стъпала с газови фурни. Не винаги е ясно кое ниво отговаря на коя температура.

  • Прочетете още - Почистване на газовата печка
  • Прочетете също - газова печка - каква температура?
  • Прочетете също - газова печка или електрическа печка?

Освен това класирането може да бъде различно. В допълнение към обичайната 8-степенна система за газови фурни, има и деветстепенни системи или газови фурни с часовник на най-ниското ниво за по-ниски температури. Като правило повечето газови фурни достигат най-малко 140 ° C на първия етап.

Долна топлина

Това, което мнозина често забравят, е, че газовите фурни работят само с дънна топлина. За разлика от електрическата печка, където стандартната настройка е гореща и долна топлина, газовата печка се загрява само отдолу.

Това може да доведе до изгаряне на сладкиши или хляб отдолу, докато все още са тестени отгоре. Следните мерки могат да помогнат:

  • Не натискайте печените продукти твърде надолу във фурната
  • Винаги, когато е възможно, използвайте телена мрежа (това позволява на топлината да циркулира по-добре във фурната и да се издига нагоре)
  • Винаги намалявайте малко температурата в сравнение с информацията в рецептите
  • Намалете температурата малко след предварително загряване до ниво 1 или 2, понякога може да бъде полезно (малко по-дълго време за печене, но без изгаряне)
  • За да намалите малко нагряването на дъното, можете да използвате и втора празна тава
  • винаги проверявайте около 10-15 минути преди времето, посочено в рецептата
  • след около половината от времето за печене завъртете тавата за печене на 180 °, за да може същата топлина да действа отпред и отзад (повечето газови фурни затоплят гърба повече от предната страна близо до вратата)

Тави за печене

Мнозина се кълнат в тави за печене от алуминий и ламарина, други нямат проблем с обичайните черни тави за печене. Технически погледнато, разликата при печенето не е толкова голяма, но можете да опитате да промените вида на тавите веднъж.

Съвети и трикове Ако искате да печете хляб в газова печка, най-добре е да използвате тава за хляб, това работи най-добре. Въпреки това, кората на върха винаги е значително по-малко кафява, отколкото на електрическа печка.