Фурна до хладилника - подреждане на устройства

Ако домакинските уреди са лошо подредени, това може да има значително отрицателно въздействие върху потреблението на електроенергия. Фурната и хладилникът са добри примери за това. Но дори сушилнята не трябва да се поставя във фризера. Тук ще ви покажем кои комбинации са идеални и как можете да обезвредите неизбежните договорености.

Поставете хладилника

Хладилникът изисква относително голямо количество енергия, дори ако е оптимално позициониран. След закупуването на нов хладилник може би сте забелязали, че външните размери са еднакви, но вътрешността на новото устройство е значително по-тясна. Това се дължи на усилията на производителите да изолират хладилниците. Това прави страничните стени на устройството по-дебели.

  • Прочетете също - Измерване на температурата на фурната
  • Прочетете също - фурна над хладилник - ето как работи
  • Прочетете също - Нека хладилникът да стои до фурната?

Избягвайте пряката слънчева светлина

Не е толкова лесно да настроите хладилника в кухнята, защото трябва да се вземат предвид много аспекти. Хладилникът не трябва да е на пряка слънчева светлина, а пространството до нагревателя е много неблагоприятно за хладилника. Охлаждането винаги би трябвало да работи срещу отоплението, което би довело до значително увеличение на потреблението на електроенергия.

Фурна - източник на топлина

Ако не използвате фурната много, едва ли е проблем, ако хладилникът е точно до него. Но повечето от тях използват фурната почти всеки ден, поне за бързи, малки ястия. Следователно хладилникът в никакъв случай не трябва да се поставя в непосредствена близост. Тъй като хладилникът се нуждае от значително повече енергия, за да се охлади срещу топлината на фурната.

Неочаквани източници на топлина

Дори съдомиялната или пералната машина произвеждат много топлина, което увеличава нуждата от енергия в хладилника. Ако обаче нямате друг избор, можете да поставите ламарина или алуминиева плоча между двете съседни устройства, за да блокирате част от топлината. В случай на вграден хладилник, обърнете внимание и на вентилационните отвори в задната стена или просто оставете задната стена да липсва изцяло.

  • фурна
  • нагревател
  • Излагане на слънчева светлина
  • съдомиялна
  • Пералня
Съвети и трикове В железариите има различни видове изолационни плочи. Обикновено обаче между уредите в кухнята има много малко пространство. Простите ламаринени плочи, които се натискат между устройствата, са идеални. Ако можете да получите табела за проверка евтино, трябва да използвате това, тъй като въздухът може да циркулира малко по-добре тук.