Почистете фурната - само 3 стъпки

Докато има добри домашни средства за много работа в домакинството и около фурната, дори много почистване на горните райони на пещта са дори много почистващи джанти. В много пещ, отоплителните пръти могат да бъдат премахнати или преместени, но не можете да стигнете до вътрешния връх на фурната дори и тогава. Ето някои съвети.

Отоплителни пръти по пътя

Прочетете ръководството за експлоатация на фурната. За много фурни има начин да изчистите отоплителните пръти от начина, по който може да не знаете. За съжаление, производителите не са обединени и функцията винаги е различна. За някои пещи, отоплителните пръти могат да бъдат изтеглени напълно, с други фурни, нагревателните пръти могат да бъдат клапи, след като малък плъзгач е натиснат отстрани.

  • Също така четете - почистете фурната с лимон
  • Прочетете също - Почистете фурната със сода
  • Също така прочетете - почистете задната стена във фурната

Стъпка по стъпка почистете фурната нагоре

  • Гел за почистване на фурна
  • четка
  • Микрофибърна кърпа
  • кофа

1. Униформа

Първо проверете дали отоплителните пръти могат да бъдат премахнати или отложени, както е описано по-горе. След това влезте в гела за почистване на фурната на вътрешното покритие с широка четка. Пяната работи в този случай не толкова добър като гел-подобен детергент.

2. Акт

Ако е възможно, трябва да влезете в почистващия гел за една нощ в мръсотията. Ако геловата маса изсушава твърде бързо, можете да спрете малко вода върху нея или да отблъснете отново малко по-чист.

3. Избърсвам

Ако почистването имаше достатъчно време, за да разреши добре мръсотия, можете просто да го извадите с кърпа за микрофибър и чиста вода. За съжаление, трябва да работите добре, така че по-късно да нямате по-чист под отоплителните барове. Не забравяйте да обърнете или отворите отново отоплителните пръти.

Съвети и трикове вместо гела за почистване на фурната, можете също да използвате различни домашни средства. Най-простото решение е обикновено сода. Това може да се разбърква с вода и пръскане с бутилка за пръскане (12.99 € в Amazon *) срещу горната част на задната тръба. Въпреки това, трябва да внимавате, че не получавате вода в връзките на отоплителните пръти. В допълнение, обикновено трябва да приложите този метод по-често за счупена мръсотия наистина напълно премахната.