Вграждане във вана

Всеки, който се осмели да направи по-големи проекти като „направи си сам“, може да спести много пари и с малко умения да постигне, че в крайна сметка всичко изглежда точно както са си представяли той и семейството му.

Подгответе се за инсталиране на ваната

Препоръчваме вана, която се побира в твърда подложка от пяна, което значително улеснява монтажа. Производството на индивидуален носител е много трудно и е работа за квалифицирания човек. Старият метод за закрепване на вана върху стоманени крака има недостатъка на лошата топлоизолация и недостатъчната звукоизолация.

  • Прочетете също - Обличане на ваната правилно
  • Прочетете също - Стандартният размер на ваната
  • Прочетете също - Как правилно да сглобите обков за вана

Монтирайте канализацията

Дренажната и преливната тръбна система вече е прикрепена към акрилната или емайлирана стоманена вана, с главата надолу, при което може да се наложи скъсяване на тръбите. Когато подменяте ваната, старата дренажна тръба трябва да се провери за скъсвания и качеството на материала и да се замени, ако е необходимо. След като връзките на ваната са поставени, съответният сегмент се изрязва от твърдата пяна.

Поставете опората за вана и вана

Сега опората за вана може да бъде здраво залепена към сухия под на банята с лепило за плочки, или още по-добре с твърдо лепило от пяна или силикон, пукнатините, които може да са били отстранени предварително. Правилното положение на носача се проверява с нивелира. След това ваната, чиито ръбове са залепени със свързващ профил, може да бъде поставена в твърдата опора от пяна.

Ако сифонът е свързан към дренажната тръба, трябва да се провери херметичността на канализационната тръба. Стоманените вани трябва да бъдат заземени от специалист. Вече могат да се полагат плочки, при което фугите към ваната трябва да бъдат запечатани със силикон.

Сглобяване на смесителя за вана

След прекъсване на основното водоснабдяване щепселите за почистване могат да бъдат отстранени. Извитите седлови крачета, чиито резби преди това бяха увити с коноп и уплътняваща паста или с тефлонова лента, вече могат да се завинтват в свързващите тръби и да се регулират така, че фитингите на ваната да могат да се завинтват, за да се поберат. След като се настрои правилното разстояние, отворите на тръбите се запечатват със силикон. Сега розетката може да се завинтва и фитингите на ваната, снабдени с всички уплътнения, да се завинтват здраво. И накрая, входът за вода трябва да бъде проверен за течове.