Идеи за плочки за баня: редизайн на вашата баня

Баните не винаги трябва да бъдат снабдени с бели плочки и скучни мебели за баня - има множество идеи за модерен дизайн на баня. Прочетете тук какво можете да направите, когато прекроявате банята си.

Банята като оазис на благосъстоянието

Баните все повече се превръщат в истински пространства за приятно усещане - дори ако повечето от нас не прекарват твърде много време в тях. Но какъв по-добър начин да започнете сутрин, отколкото в атрактивно проектирана баня, в която се чувствате напълно спокойни? Или завършете една вечер по-спокойна?

  • Прочетете също - идеи за плочки за баня: всичко, което може да се направи с модерни плочки
  • Прочетете също - Банята е толкова красива, колкото и плочките
  • Прочетете още - Ефективно почистване на плочките в банята

Това, в което се чувствате комфортно, разбира се, зависи изцяло от вас - дали това е селски вид или по-скоро цветно и игриво зависи от вашия личен вкус.

Настоящата тенденция е за бани, в които се използват много естествени материали - дървени подове, стени с дървени облицовки или селски, вечни каменни подове, които впечатляват със своя прост, минималистичен характер.

Има плочки със съответстващ вид и за двете - защото истинското дърво в банята винаги е малко проблематично, тъй като влагата и каменните подове са трудни за полагане в някои бани. С подходящите имитационни плочки имате прост и безпроблемен начин за създаване на подходящ външен вид.

Ценната порцеланова керамика придава на вашата баня луксозна атмосфера - и също така има смисъл като инвестиция: такива плочки издържат в продължение на много десетилетия без ни най-малко следи от износване и естествено не се плъзгат, което е важно предимство в банята.

Цветна баня?

Мозаечни стени, ярко оцветени плочки в ярки цветове, инкрустации във формата на стъклена мозайка - що се отнася до цветни пръски в банята, възможностите са още по-разнообразни.

Просто първо изберете основен нюанс, който харесвате, и съобразете останалото с него - плочки, текстил, мебели за баня. По този начин цветното действие в банята успява без затруднения.

За цветните плочки комбинациите с червено също се оказаха успешни - червеното е цвят, който от една страна е ярък и весел, но от друга страна се хармонизира добре както с по-светли, така и с по-тъмни цветове.

Червеното се съчетава еднакво добре с бели, черни и метални цветове. Ето защо червените плочки са толкова популярни - и се предлагат практически навсякъде.

Съвети и трикове не използвайте никакви полирани порцеланови стени на пода в банята - те обикновено трябва да бъдат импрегнирани и да загубят естествената си устойчивост на приплъзване.