Идеи за плочки за баня: какво е възможно с модерните плочки

По-нататъшното развитие на керамиката през последните години доведе до факта, че днес с плочките е възможно много повече - плочките също могат да бъдат заместител на почти всеки материал. Прочетете тук как можете да проектирате банята си по съвсем нов и различен начин - с плочки.

Плочки като имитация на почти всичко

Съвременният керамичен дизайн означава, че почти всеки материал може да бъде имитиран с плочки днес. Това е важно по-нататъшно развитие, което отваря невероятен брой нови възможности в дизайна на банята.

  • Прочетете също - Идеи за плочки за баня: Преработете вашата баня
  • Прочетете още - Плочки за баня: модерен дизайн с нови тенденции в плочките
  • Прочетете още - Плочките за баня като мозайка: интересно привличане на вниманието в съвременната баня
  • Плочки от дърво изглеждат
  • Плочки с камък
  • Бетонни плочки

Баня, направена изцяло от дърво? С дъсчен под и дървена панелна стена? Няма проблем, има и подходящите плочки за това и изглеждат измамно подобни. Почти всички видове дървесина вече се предлагат като имитационни плочки.

Това съчетава отличните свойства на плочките с класически вид, например дървени подове. Така че тук сте напълно свободни да проектирате.

Подовете от естествен камък, от друга страна, създават приятна атмосфера в банята и прост и вечен дизайн. Това може да е добра идея, особено по отношение на продължителността на живота на плочките - защото плочките обикновено издържат много по-дълго от повечето мебели за баня.

Още по-опростеният вид на бетонен под или открита замазка може перфектно да се имитира с плочки. Не може да бъде по-вечно и фино. Плочките са висококачествен порцеланов камък, който е не само напълно неизискващ и здрав, но и естествено неплъзгащ се.

Фаянс - в цветни

През последните години към гамата от конвенционални, остъклени фаянсови плочки бяха добавени нови цветове. Всички RAL цветове и специални цветове вече се предлагат като плочки в добре заредени магазини за плочки. Бежовата монотонност определено приключва.

Но шарените плочки също се появяват все по-често днес, дори с такива висококачествени шарки като Арт Деко или Арт Нуво. Репликите на тези два стила плочки са много популярни през последните години. Проектирането на баня с визия в стил Ар Нуво също може да има много специален чар.

Съвети и трикове Стикерите за плочки са най-добри за бързо и лесно препроектиране на съществуващите плочки. Те са евтини и лесни за инсталиране - но могат да се използват за цялостно препроектиране на баня по отношение на цвета.