Дизайн на баня: много опции с плочки

Плочките не винаги са квадратни, едноцветни и скучни. По-специално в дизайна на банята има много възможности за много индивидуален дизайн и вечно качество. Прочетете тук какво можете да направите с плочки в банята.

Плочки, които не приличат на плочки

Плочките с вид на дърво или камък създават уникална атмосфера във всяка баня. Дизайнът варира от просто безвремие до изтънчена елегантност.

  • Прочетете също - идеи за плочки за баня: всичко, което може да се направи с модерни плочки
  • Прочетете също - Идеи за плочки за баня: Преработете вашата баня
  • Прочетете също - Плочки за баня: какви плочки има за пода?

Плочките с камък изглеждат по-специално, създават бани с вечно елегантен вид - и почти винаги се съчетават хармонично с всякакъв тип мебели за баня. По този начин наистина можете да се възползвате от високата издръжливост на покритията от плочки в продължение на десетилетия.

Дори баните с античен дизайн имат своя чар - те могат да изглеждат много елегантно, особено когато се използват плочки в стил Ар нуво, но също и с антични плочки с дървесен вид, които придават на банята нещо селско. Истинското дърво, от друга страна, би било неблагоприятно в банята поради постоянната влага.

Проектирайте индивидуално с Tadelakt

Таделакт е древна техника на измазване, базирана на стари техники за измазване с глина от Близкия изток. Мазилката Tadelakt има предимството, че подобно на плочките е напълно устойчива на влага и е почти толкова издръжлива, колкото плочките.

Техниката на измазване, която беше преоткрита само преди няколко години, вече може да се използва за проектиране на бани много индивидуално, без да се налага да се прибягва до класически плочки. Това може да отвори допълнителни възможности за дизайн и също така да осигури много индивидуален дизайн.

Въпреки това класическите покрития от плочки все още трябва да се използват на пода. Тук е важно и двете да се координират визуално добре.

Мозайката отново в тенденция

Мозаечните плочки отново са много на мода - и днес с тях се работи много по-лесно, отколкото с класическите ръчно изработени мозайки от миналото. Особено в областта на стенния дизайн, това отваря множество визуални възможности - с много малко усилия за обработка едновременно.

Съвети и трикове Най-добре е да изберете вечно покритие за плочки в банята си - с високата издръжливост, която имат плочките, това е най-добрият начин за шофиране и дори след няколко години можете лесно да си купите нови мебели за баня, без да създавате визуална промяна в стил. Много класическите или индивидуално проектирани плочки, от друга страна, винаги изискват мебели, които са точно съобразени с тях.