Боядисвайте мебелите за баня и използвайте правилния цвят

Много хора пребоядисват старите си мебели, вместо да ги подменят. Това е възможно и с мебели за баня, ако използвате правилния цвят, който предпазва мебелите дори във влажно помещение като банята.

Освежете използваните мебели с подходящ цвят

Новата картина е лесен начин да осветлите по-възрастните и износените мебели в новото великолепие. Това е особено вярно, когато повърхностите са напукали с течение на времето или изглеждат като тъп. С мебели за нормални жилищни пространства това не е проблем. Настоятелно изглежда в банята, където често преобладава относително висока влажност и следователно мебелите са достатъчно защитени срещу това. Имате няколко начина да осигурите дървесина от мебели за баня с ефективна защита, като например следното:

  • Също прочетете - пластмасова банка дълготрайно трайна
  • Прочетете също - прозопалният инсулт прилича на процедурата за пластмаса
  • Също така четете - удряйте стари гърди и помогнете за прясно лъскаво
  • Използвайте специални продукти като защита от дърво
  • мързеливо
  • Нанесете нов лак

Боядисвайте мебелите за баня със специална боя

Можете да получите специални цветове от специализирани търговци на дребно, които се състоят от два компонента и с които по-старите мебели за баня могат да бъдат защитени отново идеално. Боята създава затворена повърхност, така че влагата да не може да проникне в дървото. Като алтернативи са подходящи и акрилни лакове на водна основа, които са с относително ниска миризма и изсъхват много бързо. Те могат да се рисуват с четка върху подходящо подготвената повърхност без никакви проблеми. Лаковете със синтетична смола са на основата на разтворител и могат да се нанасят и с четка. Те образуват по-твърда повърхност от акрилните бои. За почистване на четките обаче ще ви трябват почистващи препарати, тъй като простото почистване с вода не работи.

Добрата подготвителна работа е важна

Най-добрата боя няма да издържи правилно, ако не подготвите добре повърхността за боядисване. Почистете старателно повърхностите, които трябва да се пребоядисат, и поправете повредените зони. Не забравяйте да нанесете подходящ грунд върху обзавеждането, така че да се създаде равномерна основа, която по-късно да може да бъде боядисана много по-добре. Като алтернатива на четката можете също да използвате вана с пяна на подходящи места или върху по-големи повърхности, за да нанесете новата боя. Нанесете боята равномерно, но не твърде плътно, за да получите равномерно оцветена повърхност.