ленти за боядисване отвътре и отвън

Голямата разлика в боядисването на лъчи се крие във вътрешния или външния слой. Докато конвенционалните бои за дърво са достатъчни за интериора, за външните греди трябва да се използват глазури и защитни основи срещу растежа на гъбички и плесени и гниене. Дали трябва да се импрегнира също зависи от вида на дървото.

Вътрешни дървени греди

Може да се направи разлика между гредите на покрива и носещите греди в сградата. В стара сграда боядисването на носещи и носещи дървени греди често отнема много време. Гредите, някои от които са на повече от сто години, са изключително твърди и трудно могат да бъдат шлифовани или шлифовани.

  • Прочетете също - Боядисване на дървени греди в бяло от вътрешната и външната страна
  • Прочетете още - Боядисване на дървени греди отвътре без риск
  • Прочетете също - боядисайте дървени греди отвън със или без импрегниране

При по-младите дървени греди и покривната конструкция шлайфането обикновено е възможно без проблеми. В неотопляема покривна конструкция, при която гредите са в таванско помещение, отворено отстрани, боядисването трябва да се извършва както във външната зона, с изключение на UV защитата.

Алтернативи на боядисване на дървените греди в цвят, като бяло, са омазняването, вароването или измазването. По отношение на принципа на работа, боядисването се извършва по същия начин като боядисването на всяка друга дървена повърхност.

Външни дървени греди

С всичките метеорологични греди, изложени на времето, възниква въпросът, тъй като те трябва да бъдат третирани или импрегнирани. В Германия се определят шест класа (GK) и техните съответни мерки за защита на дървесината.

  • GK0: постоянно сухо вътрешно дърво без подход на насекоми. Не е необходима защита от дърво.
  • GK1: постоянно сухо вътрешно дърво с подход на насекоми. Покрития на насекоми.
  • GK2: понякога влажна дървесина като в изба и мокри помещения. Защита на насекоми и гъби.
  • GK3.1 и GK3.2: дърво без постоянна пръст и контакт с влага без или очаквано обогатяване на вода. Защита на насекоми, гъбички и измиване.
  • GK4: постоянен контакт на земята и влага: насекомо, гъби и измиване и съвременна защита от подслон

При боядисване на дървени греди навън, също трябва да се обмисли дали има постоянна слънчева светлина и валежите достигат до дървото. Всички консерванти за дърво трябва да бъдат одобрени от строителните власти.

Импрегнирането е от съществено значение за иглолистните дървета. Повечето широколистни и тропически дървета също могат да бъдат боядисани по конвенционалния начин на открито. Много стари и много твърди греди обикновено могат да бъдат добре подготвени за боядисване чрез пясъкоструене.

Съвети и трикове Моля, обърнете внимание, че боите на водна основа могат да обезцветят, ако не сте нанесли необходимия грунд.