Балкон на кокили или без? Самоносещ се балкон под микроскоп

Предният балкон на четири опори е много популярен модел, особено когато става въпрос за преоборудване на балкон. Всъщност той има много предимства, които са важни при планирането на строителния проект. Клиентът също трябва да е наясно с недостатъците! Ние предоставяме подробна информация като важна основа за вземане на решения, така че да сте доволни от новия си балкон в дългосрочен план.

Какъв балкон трябва да бъде?

Различните балкони са разделени на четири вида поради конструкцията си, от напълно самоносещи до само прикрепени към фасадата. Можете да избирате между тези модели:

  • Прочетете също - Покриване на балкон
  • Прочетете също - Осигуряване на балкон
  • Прочетете още - Измазване на балкона
  • Конзолен балкон без кокили, поддържан от фасадата
  • Окачен балкон без кокили, носен от фасадата
  • Удължен балкон с два кокила в предната част, частично поддържан от фасадата
  • Презентационен балкон с четири кокили, напълно самоносещ

До 70-те години таванът беше удължен навън, за да се създаде балкон. Това обаче създава студен мост, който консумира много енергия. Балконите от този тип трябва да бъдат изолирани след това.

Какви са предимствата на самоносещия балкон?

Напълно самоносещият се балкон на четири кокила не натоварва фасадата на сградата. Може дори да бъде прикрепен към къщи, чиито фасади не са много устойчиви.

Освен това той е прикрепен към стената само в определени точки, така че топлоизолацията на къщата остава до голяма степен непокътната. Този тип балкон едва ли е ограничен по отношение на площта, с добавянето на допълнителни подпори той може да бъде разширен във всички посоки, доколкото имотът се простира.

Друго голямо предимство е цената на балкона със кокили: сглобяемите външни седалки от този тип са особено евтини и цената на квадратен метър често пада дори при по-големи площи. В допълнение, опитен майстор, който може да си направи сам, дори може сам да сглоби такъв балкон.

Какви са недостатъците на балкона на кокили?

Балконът на кокили има един основен недостатък: подпорите означават, че площта под новия строителен елемент вече не може да се използва свободно. Площите за паркиране или градина могат да бъдат ограничени.

Някои строители също не харесват вида на конструкцията на кокилите и затова избират конзолен или окачен балкон. Това означава, че те често приемат по-високи разходи и ограничено пространство на балкона.

През 5-ти. Като част от нашата поредица по темата за удължаване на балкона, ние ви запознаваме с различните материали, от които са направени модерните балкони.

Съвети и трикове Попитайте производителя на балкона по ваш избор за интегрирана дренажна система без дъждовна канавка. Тук има интересни решения, които ще подобрят естетиката на вашия балкон!