Течът на балкона - какво можете да направите?

Ако водата проникне в конструкцията на балкона, това може да доведе до значителни щети, които в крайна сметка дори да повлияят на статиката на компонента. Ето защо собственикът на жилището трябва да действа в случай на малки течове поради пукнатини или течащи зони на ръба. Има различни методи за запечатване на балкона, които бихме искали да ви представим.

Теч на балкон? Това са бързите мерки!

За по-малки течове просто използвайте специален подводен силикон, който можете да нанесете дори при проливния дъжд. С това сте избегнали първата опасност и можете спокойно да мислите за по-нататъшни мерки.

  • Прочетете също - Покриване на балкон
  • Прочетете още - Измазване на балкона
  • Прочетете също - Осигуряване на балкон

Спешна мярка за запечатване на по-големи площи е прилагането на уплътняваща суспензия или силициращ агент. Много материали в тази област са подходящи и за директно нанасяне върху старите плочки.

Специален цимент за запечатване на водни прониквания, който бързо се втвърдява, като подводен силикон, също е подходящ за използване при дъждовно време. Във всеки случай старите плочки вече не могат да бъдат запазени.

Следват бързи мерки: обновяване на балкона

Споменатите бързи мерки неминуемо трябва да бъдат последвани от обновяване на балкона. По този начин течовете на балкона се преработват старателно и вече може да се мисли и за приятен външен вид.

Методи за отстраняване на спукан балкон

Изчерпателният печат е, така да се каже, алфа и омега на ремонта на балкона. Можете да бъдете сигурни само, че ще можете да се наслаждавате на външната си седалка дълго време с напълно херметична основна плоча - включително зоните на ръба. Има следните варианти на запечатване:

  • Запечатване на балкона с битумна ламарина (26,99 евро на Amazon *)
  • Нанасяне на минерална уплътняваща суспензия
  • Запечатване на крайната зона с уплътнителни ленти
  • Запечатване с фолио със затягащи ленти по краищата
  • Нанесете течна пластмаса върху повърхността, също на няколко слоя
  • Запечатайте ставите със силикон

Като правило, има нужда напълно да извадите настилката, преди да запечатате, за да редактирате цялата повърхност на долната плоча. Само ако наистина са засегнати крайните зони, покритието може да остане понякога.

Съвети и трикове Течни пластмаси не служат изключително на печат на балкон, те често имат декоративни ефекти. Изберете пластмасово покритие на вашия вкус и се въздържайте от друго подова настилка, ако искате да спестите време и пари.