балкон прозорци - цени и качество

Подобно на всички прозорци, цените на балконните прозорци са обект на различни разлики в качеството. Също така материалът за рамката играе важна роля за цената на прозореца на балкона. Днес най-важният ценови фактор е изолационната стойност на прозореца и неговото специално стъкло. Ето някои примери за цените на балконските прозорци.

U-стойност и изолация

Така че прозорецът достига по-висока U-стойност, която може значително да намали разходите за отопление, трябва да очаквате допълнителни разходи за прозорец най-малко десет процента. С прозорец с алуминиева рамка, това допълнително усилие може да бъде още по-високо.

  • Прочетете също - балконски прозорци - разходи и цени
  • Също така прочетете дълбочината на етажа - цени
  • Също така прочетете - изолационни стъкла - цени за енергоспестяващи прозорци

Звукова изолация

Днес има звукоизолирани прозорци, които наистина не пускат мръсотия. Дори и на оживена железопътна линия, ще намерите релаксиращ сън с такъв прозорец. Въпреки това, така че доста високата допълнителна цена също е полезна, останалата част от къщата трябва да бъде обитавана обитателно.

Пластмасов прозорец балкон

На нормален пластмасов балкон прозорци можете да видите доста силни различия, които носят по-добро качество по време на защита и остъкляване на взлом.

  • Лесна версия - 100 x 100 сантиметра 170 евро
  • Звукоизолационен прозорец клас 2 - 100 x 100 сантиметра - 210 евро
  • Нормално изпълнение с пълна защита в кражба с взлом - 100 x 100 сантиметра - 310 евро
  • Комбинация, пълна с защита на взлом + звукова изолация клас 5 - 100 x 100 сантиметра - 415 EUR
  • Комбинация 6-камерна рамка с пълнозърнеста защита и звукова изолация клас 5 - 100 x 100 сантиметра - 460 EUR

Винтове за избор на материали на цената

Значително по-скъпо от гореспоменатите пластмасови прозорци са прозорци с алуминиева рамка и дърво или пластмасово ядро. Най-добрият прозорец, в горния преглед ще струва на алуминий с дърво ядро, например повече от 200 евро допълнително. В силна дървена рамка целият прозорец ще струва добри 100 евро повече.

Съвети и трикове Проверете какво наистина е необходимо във вашия дом. Ако живеете в силна среда, всъщност може да се плати допълнителна звукоизолация. Също така броят на кухите камери, монтирани в рамката, и вътрешните уплътнения са важни в висококачествен прозорец, ако наистина искате да го направите.