Парапет на балкона със стъкло и неръждаема стомана - тук цените

В много случаи парапетите за балкони, изработени от неръждаема стомана с пълнеж от защитно стъкло, са заменили дървените парапети за балкони. Това се дължи главно на тяхната устойчивост на времето. Освен това остъкленият балкон отпред естествено пропуска много повече светлина в хола. Цените обаче варират много, което се дължи най-вече на качеството.

Избягвайте евтини оферти

Кой също не ги е виждал, пощенските кутии или осветените номера на къщи от предполагаема неръждаема стомана, които радостно ръждясват. Разликите в качеството с парапет от неръждаема стомана могат да бъдат подобни.

  • Прочетете също - Парапет от поцинкована тераса - Цени и разходи
  • Прочетете също - Минимална височина за парапети на балкона
  • Прочетете също - парапети на балкони - подновете и обновете

В мрежата има пълни комплекти, които не само доставят по-нисък метал за по-малко от 200 евро за парапет с балкон с дължина три метра. При по-внимателен оглед предполагаемото стъкло също е само пластмасов лист, който скоро пожълтява и става чуплив. Ето защо са необходими малко проучвания, ако трябва да се закупи наистина евтин и висококачествен парапет на балкона.

Разпознайте улики

Покритията от неръждаема стомана и тънкото стъкло са показатели за по-лошо качество. Трябва да обърнете внимание и на теглото на елементите от неръждаема стомана. Стъклото, разбира се, трябва да е ламинирано безопасно стъкло, нещо друго всъщност не е разрешено с истинско стъкло. Дебелината на VS стъклото трябва да бъде най-малко осем милиметра.

Примерни цени за балконски парапети с неръждаема стомана и стъкло

Парапет с диаметър 42 милиметра
Колона 38 мм в диаметър
Обща височина 900 милиметра
VS предпазно стъкло с дебелина 8 мм
на метър 160 EUR

Парапет с диаметър 42 милиметра
Стълб с диаметър 42 мм
Обща височина 800 милиметра
Предпазно стъкло VS, дебелина 12 милиметра
345 EUR на метър

Парапет с диаметър 42 милиметра
Стълб с диаметър 45 mm
Обща височина 900 милиметра
Предпазно стъкло VS, дебелина 16 милиметра
780 евро на метър

Тонирано стъкло

Млечно или оцветено стъкло обикновено струва допълнително заплащане. В най-добрия случай, например, за непрозрачно стъкло с дебелина осем милиметра това е от 25 до 35 евро на работен метър безопасно стъкло. За да блокира непознати прозрения, тази чаша често е по-хубавият избор.

Съвети и трикове Ако искате да използвате балконски парапет от неръждаема стомана и стъкло за ремонт, първо трябва да попитате строителния инженер. Поради стъклото и някои висококачествени стълбове от неръждаема стомана, парапетът на балкона може да бъде значително по-тежък от вашия стар парапет. В този случай пластмасовият пълнеж е може би по-добър от VS стъклото.