Изградете свой собствен балкон хол в красив изтъркан шик стил

Елегантният салон на балкона ви кани да се отпуснете, а гостите също се чувстват като у дома си тук. Новите мебели, изработени от поли ратан или други висококачествени материали, струват много пари - стилът шаби шик предлага евтина алтернатива: Защо да не изградите балкон хол от палети и самостоятелно изработени тапицерии?

Шаби шик - какво е всъщност?

"Изтъркан " означава нещо като "изтъркан ", но използваните на вид мебели изглеждат по-правилно "шикозни ", отколкото изтъркани. Продуктите в стил шаби-шик често се правят от европалети и се използват кутии за плодове, но се използва и друг скрап.

  • Прочетете също - Изградете своя собствена балконска маса: просто ръководство
  • Прочетете също - Изградете сами навес за балкон
  • Прочетете също - По-лесно от очакваното: Изградете сами фонтан за балкона

Предимствата са очевидни: ниската цена е на първо място, но приятният, изглеждащ антично вид също е от значение. Този стил на обзавеждане също е от полза за околната среда, защото ценните суровини отново се рециклират.

Изградете салона за балкона сами от палети

За да изградите мебели за хол, можете да използвате или употребявани, или нови европалети, в зависимост от вашия вкус. Определено трябва да боядисате дървото, устойчиво на атмосферни влияния, или с полупрозрачна глазура, или с непрозрачен лак.

За да изградите пейки и фотьойли, поставете две палети една върху друга и прикрепете поне една допълнителна палета като облегалка, перпендикулярна на тях. Мебелите за сядане естествено включват подходящата масичка за кафе, която също е направена от две европалети, поставени една върху друга.

За да получите затворена зона на стойката, имате възможност да увенчаете самоделната масичка за балкона със стъклена плоча. И ако сте особено квалифицирани в ръчната работа, добавете наклонен шезлонг към вашия салон.

Възглавници за самостоятелно изградения салон

Възглавничките, разбира се, не трябва да липсват за удобство. Вече има някои доставчици в Интернет, които предлагат специално пригодена тапицерия за мебели от европалети. С малко умения обаче можете да си направите и собствени възглавници.

Едната възможност е да шиете тапицерията на ръка или с шевна машина. Но също така е възможно просто да степнете тъкани, подплатени с пяна от каучук: Трябва обаче да се уверите, че материалът е наистина устойчив на атмосферни влияния!

Съвети и трикове Ако сами изградите салона си за балкона, можете също да планирате подходящата декорация за него. Например дървените кутии за растения, направени от стари плодови кутии, изглеждат шик.