Балконна врата - допълнително заключване предлага сигурност

Въпреки че балконските врати имат почти същите функции като входната врата, те нямат заключващ механизъм, който ги прави точно толкова сигурни, колкото и входната врата. Ето защо, балконските врати са много популярни сред крадците, тук не е нужно да пълзят през счупено стъкло, за да влязат в къщата. Как можете да направите балконската врата по-сигурна с допълнително заключване е показано тук.

Най-висока сигурност

На много балконски врати липсват ключалки с гъби. Поради това те са особено лесни за разглеждане. Най-голямата сигурност се осигурява от щора отвън, която също е защитена срещу натискане нагоре. По този начин крадецът дори не стига до вратата и той търси по-изгоден и лек предмет.

  • Прочетете също - балконска врата - разходи и цени
  • Прочетете също - вратата на балкона не остава затворена - така вратата се задържа отново
  • Прочетете също - Оборудване на балконската врата с котешка клапа

Въпреки това е малко досадно винаги да спускате щорите, когато излизате от къщата, дори когато времето е хубаво. Следователно ключалката на пръта е по-практична, която е закрепена хоризонтално или вертикално пред вратата на балкона.

Прости решения

Тъй като механизмът за затваряне на балконската врата не е достатъчен, трябва да се използват и заключващи се дръжки на прозорците. Те са много евтини и освен това са особено лесни за инсталиране. Тъй като не трябва да се пробиват дупки в рамката или крилото на вратата, това също е идеалното решение за наемателите.

Не забравяйте пантите

Докато повечето собственици на жилища оборудват затварящата страна на вратата с допълнителни елементи, страната на пантите с пантите често се забравя. Крадците могат да видят на колко години е една врата и как може да изглеждат пантите.

Затова те обичат да използват тук длетото си или голяма отвертка. Можете да предотвратите това, като използвате ключалки, които се завинтват върху пантите. Но и тук не купувайте най-евтините модели, защото при извънредна ситуация тези решетки трябва да издържат много.

Бравите осигуряват допълнителна сигурност

Тези мерки за сигурност можете да развиете сами. Веднъж сме ги обобщили по реда на сигурността:

  • Външна щора
  • Заключване на пръта
  • Заключване на кутията
  • заключващи се дръжки на прозорците
  • Брави за колан
  • Сгъваем резе
Съвети и трикове Ако вратата трябва да се заключва сигурно и отвън, по-добре е да инсталирате странична входна врата със защитно стъкло. Днес това обикновено има заключване на гъби в различни точки. Дори когато става въпрос за застраховка, тази врата винаги е много по-добър избор от всяка допълнителна предпазна ключалка.