боядисване на бамбук

Бамбукът може да разгърне своя харизматичен чар особено добре на открито или в банята. Тук почти изглежда като у дома заради естествената среда на водна основа. Той обаче се нуждае от защита срещу атмосферни влияния тук. Цветното рисуване също си заслужава декоративен експеримент.

Кога трябва да рисувате бамбук??

Нанасянето на лак върху мебели и строителни конструкции от бамбук може да бъде по функционални причини, от една страна, но също така и по естетически и дизайнерски причини, от друга. Които изграждат бамбук ограда на езерото на градината или иска да постави бамбук люлеещ се стол на терасата, трябва да лекува материала срещу влага. Ако бамбукът е изложен на много влага и UV радиация в дългосрочен план, той скоро става сив и петна.

  • Също така прочетете - правилната грижа за бамбукови мебели
  • Също така четете - как да обработвате бамбук правилно
  • Също чета - така бамбукът може да бъде почистен

За да се поддържа естествената структура и дишането на бамбука, всъщност редовното масло е общата практика за грижа. Ако материалът е боядисан веднъж, той е постоянно запечатан. Това е добре срещу атмосферата, но също така поставя оживената харизма на лед.

Разбира се, творческите амбиции могат да доведат до бамбук с боя. Характерът на уникалната гигантска трева се проявява, когато е оставен в естественото си състояние. Бамбуковите структури обаче имат характерен, артистичен стил, когато са боядисани в цвят.

Така че нека се задържим:

  • Бамбукът може да бъде боядисан за постоянна защита от атмосферни влияния
  • Това обаче прави структурата по-малко жива
  • цветните лакове придават на бамбука артистичен характер

За какво да внимавате, когато рисувате бамбук

Бамбукът има някои специални свойства, които са от значение за рисуването. Нейната невероятно здрава, плътна структура, която го прави толкова ценен за строителни цели, също оказва влияние върху способността му да бъде боядисана. В сравнение с масивното дърво, повърхността му е по-малко абсорбираща.

На практика това означава, че повърхността първо трябва да бъде грапава. Най-добре ги шлайфайте с фино шкурка. Тъй като бамбукът е с толкова плътна структура, повърхността му не се влияе от шлайфането. По-скоро му придава копринен, кадифен вид.

След шлайфане те покриват повърхността с няколко слоя лак. Всеки слой боя трябва да изсъхне напълно преди следващите следващи.

По принцип можете да използвате всеки обикновен DD-лак (полиуретанов лак) върху лакове. Дисперсионните лакове могат да накарат влакната да се изправят малко, когато се нанесе първият слой. Този ефект обаче може да бъде контролиран чрез фина настройка след първия слой и допълнителни слоеве боя.