Изградете своя собствена бамбукова ограда

Бамбукът като строителен материал е изключително декоративен и също така изгоден от функционална гледна точка. Удивителната здравина с топлия, елегантен външен вид прави сладката трева идеално подходяща и за оградни конструкции на открито. Предлагат се цяла гама дизайнерски опции.

Защо си струва да изградите сами бамбукова ограда

DYS е много популярен по причина - прекалената потребителска култура прави това да го правите все по-необходимо. Както финансово, така и в идеалния случай. Това важи и ако искате бамбукова ограда. Изграждането му е по-евтино и оставя много повече свобода на индивидуалния дизайн.

  • Прочетете също - Изградете сами LED водна стена
  • Прочетете също - Изградете сами метална ограда - ето как работи
  • Прочетете също - Изградете сами покрив с монокопче

Можете да получите бамбукови пръчки с различна дебелина в специализирани магазини на относително ниски цени. Ако е необходимо, можете също така да се снабдите с бамбук напълно или частично безплатно. Ако вие или ваш приятел любител на растенията отглеждате бамбук в градината, можете също така да съберете вашия строителен материал директно - но след това той трябва да изсъхне за около 8-12 седмици, преди да може да бъде обработен.

Какъв вид бамбукова ограда искате да построите?

Теоретично има безкрайни начини да се използва бамбук, за да се създаде красива ограда. Ето две предложения:

  • Поверителност бамбукова ограда
  • Ранг бамбукова ограда

Бамбукова ограда като екран за поверителност

Подобна на рогозка конструкция от бамбукови пръчки може да служи като екран за поверителност на съседите и в същото време като атмосферен източник на атмосфера. Трябват ви тънки бамбукови пръчки и няколко по-силни залога, които са най-добре направени от бамбук за всеобхватен далекоизточен образ. Обикновено обаче трябва да купувате такива гигантски бамбукови тръби.

Вертикално разположените бамбукови стълбове, идеално вградени в бетонни основи, са прорязани от вътрешната страна и тънките бамбукови пръчки са поставени хоризонтално и подредени плътно една върху друга. Поставете по-тънкия, горно нарастващ край на прътите, понякога отдясно, понякога отляво, така че конструкцията да е равномерна. Горният край може да бъде оформен от напречна греда, направена от гигантска бамбукова тръба, която е пресечена наполовина по дължина и която се завинтва към вертикалните стълбове с перфорирана метална лента.

Ранг бамбукова ограда

Ако искате да изградите стабилен и характерен пергол за катерещо се растение, можете да използвате и бамбук за него. Бамбукът е особено подходящ като строителен материал за свободно стоящи, преградни елементи на оградата. Много японски нюх излъчва подобна на мрежа бамбукови стълбове, които се завинтват към два външни гигантски бамбукови стълба с перфорирана лента и просто се заплитат заедно с устойчива на атмосферни влияния лента.