Как да се изгради шелф на Drempel

Стаята между drempel и наклоненията е добре използвана с някои умения. Например с лавица. Но тъй като размерите на помещението винаги са индивидуални, обикновено конструкцията на рафта трябва да бъде съобразена. Ние показваме как лесно можете да го направите сами.

Изградете сами джъмбо рафтове

Няколко са аргументите в полза на използването на ниша със стълб с рафт. Това са приблизително следните:

  • Прочетете също - Изградете сами рафт за килер
  • Прочетете също - Как да изградим Drempel
  • Прочетете също - Изградете сами стена на рафт
  • Рафтът не е обвързан с някакви конкретни размери - така че може да се монтира във всяка ниша на стълба
  • Доста ниската позиция е идеална за съхранение на неща, които не се използват постоянно
  • Drempel-Regal може да бъде проектиран по много начини - напр.Б. също с частични шкафове

Всъщност не е нужно да полагате големи усилия, за да изградите джъмбо рафт. Може да се произведе по много прост метод на сухо строителство. Най-голямото предизвикателство все още е регулирането на размерите на компонентите към стаята на таблото.

Основна конструкция

Като основна конструкция ви трябват само няколко квадратни дървени части, с които можете да изградите носеща рамка от изправени опори. От една страна, имате нужда от редица опори отзад директно върху стената на стълба и, от друга страна, по-висок, преден ред. Предлагате както задната, по-късата, така и предната, по-дълги опори с митра в горната част, която е подходяща за наклона на покрива. Най-добрият начин за измерване на наклона на покрива е използването на фаска. Поставяте предните опори толкова далеч в стаята, че те да позволяват желаната дълбочина на рафта и също така ги довеждате до подходящата дължина до наклонения покрив.

Завивате всички опори към покривните летви отгоре. Внимавайте да не счупите пароизолацията! В долната част опорите могат най-добре да се закотвят в земята отзад с ъгли.

Издърпайте рафтовете

Имате няколко възможности за изтегляне на рафтове. Ето два примера:

1. На напречни греди

Солидният, класически, но и негъвкав вариант е завинтването на напречни греди между задната и предната опора, върху които можете просто да поставите рафтовете или да ги завиете.

Недостатъкът тук е 1. че по този начин рафтовете получават фиксирана, не регулируема по височина позиция и 2. че използването на пространствена дълбочина се намалява с дебелината на задната и предната опора. (Таблата идват МЕЖДУ)

2. На релси на рафтове

Получавате повече гъвкавост, но и по-малко оптичен, автентичен чар от чисто дърво с релси за рафтове. Завинтете тези метални релси от вътрешната страна на опорите и просто закачете съответните подпори за рафтове, които могат да се регулират по височина по всяко време.