Разрешение за строеж на градинска къща в NRW

Изграждането на градинска къща изисква одобрение от местния строителен орган. Особено ако това е обитаема постоянна структура, изискванията за разрешение могат да бъдат огромни. Строителен проект без разрешително по никакъв начин не си струва, тъй като местният строителен орган в Северен Рейн-Вестфалия може да поиска демонтаж и по този начин да генерира скъпи разходи. Но не само с големи градински къщи, но дори и с малък навес за инструменти, могат да възникнат проблеми с ръководството на сградата, ако е построен върху имота без разрешение.

Законът за общественото строителство определя граници

Ако имотът на градината се намира в NRW в регион с план за развитие, той може да доведе до правилни проблеми с сградата за градинска къща. Ето защо, вече е полезно, когато купува градината, за да информира, ако желанието за развитие на имота може да бъде изпълнено или дали възниква отхвърляне, защото развитието не може да бъде съгласувано с условията в публичното строителство. Дори ако това е сградното строителство, законът за строителството може да накара собственика на градината да се движи през сметката и да забрани разклащането, градината или дори да играе къща за деца извън строителната граница. В NRW изданията са особено строги, тъй като плановете за изграждане са налични в повечето градински растения и така не просто могат да бъдат построени върху него. Преди да купите градински навес, винаги трябва да попитате отговорния строителен орган и по този начин да се осигурите за строителния проект. След като бъде дадено одобрението, трябва да се спазват всички изисквания за строителната площ и размера на градинската къща. Строителният орган си запазва правото да тества и измерва.

  • Прочетете също - Разрешение за строеж на градинска къща в Хесен
  • Прочетете също - Разрешение за строеж на градинска къща в Бавария
  • Прочетете още - Лентова основа за градинския навес

Изисквания за градинска къща в NRW

В случай на малка градинска къща в рамките на устройствения план, в повечето случаи не се изисква разрешение за строеж. Става по-трудно, ако планирате по-голяма или двуетажна къща в градината. Тук потенциалният строител усеща строгите изисквания на строителните органи и може да се подготви за безкрайна кореспонденция и правна помощ. Същото се отнася и за строителни проекти извън показания план за развитие.