Отстранете памучната мазилка с вода и я използвайте отново

Памучната мазилка е известна още като течен тапет. Близостта на материалите и тяхната обработка са особено забележими при отстраняване. Почти всички производители на памучна мазилка използват водоразтворими лепила, направени от целулоза като свързващи агенти. Това води до лесно отделяне от стената след продължително овлажняване и навлажняване.

Намокрете се и се плъзнете

Премахването на памучната мазилка по принцип съответства на връщането към състоянието на обработка. За разлика от отстраняването на вътрешната мазилка, която се „прилепва“ към основата и е физически „заплетена“ с нея, памучната мазилка остава независима втвърдена маса.

  • Прочетете също - Боядисвайте памучна мазилка
  • Прочетете също - Как да почистите правилно памучната мазилка
  • Прочетете също - Нанесете памучна мазилка с шпатула или спрей

За да се втечни отново текстилната маса, тя се напръсква с вода. Конвенционалната бутилка за пръскане на растения с вместимост пет литра е най-практичната за използване. Памучната мазилка се напръсква обилно отгоре надолу. Тъй като може да се „подхлъзне“ само след няколко минути излагане, защитен филм трябва да бъде положен щедро на пода пред стената.

Възможно повторно използване

Напоената памучна мазилка се изтласква от стената с помощта на шпатула. Ако не се отлепи лесно, пръскането отново ще помогне. Ако старата мазилка бъде уловена, има смисъл да се събира в готов контейнер като кофа или купа. Отстранената памучна мазилка може да се смеси отново с лепило и да се нанесе като нова нова мазилка.

Може да се изхвърля с нормални битови отпадъци без никакви проблеми, тъй като памучната мазилка не съдържа никакви химически компоненти. В много случаи премахването му, поне частично, отнема по-малко време от почистването на памучна мазилка.

Помощни средства и инструменти

За премахване на памучна мазилка са необходими само няколко инструмента:

  • Бутилка с воден спрей без усилвател на изкуствено налягане
  • шпатула
  • Коричен филм
  • Ако е необходимо, инструмент за завинтване на первази
  • Ако е необходимо, тиксо
  • Съд за събиране, като кофа или купа

Когато навлажнявате стената, е важно да обърнете внимание на подземната повърхност. Ако имате работа с чувствителни на влага материали като мек камък или друга мазилка със съдържание на гипс, вар или глина, основата може също да се отлепи, когато се премахне памучната мазилка.

Съвети и трикове Ако на памучната ви мазилка има драскотини, пукнатини или дупки, можете целенасочено да ги поливате и преработвате. Уверете се, обаче, да не разпространявате следи от боя чрез натрупана мръсотия или мръсни инструменти.