Памучната мазилка предотвратява появата на мухъл до известна степен

Облицовката на стените, която е изработена от памучни влакна, може да има "лечебна" функция в случай на леко разрастване на мухъл по стени и тавани. Подобно на други текстилни тъкани, памучната мазилка реагира, като абсорбира влагата и я освобождава чрез изпаряване. Циркулацията на въздуха и сухите фази са предпоставка за това.

Путц вдишва и издишва

Дори ако при памучната мазилка могат да възникнат проблеми с влагата, това засяга по-скоро трайността, отколкото развитието на мухъл. Ако влажността в помещението, в зидарията и по отношение на изпръскването на водата е в рамките на нормалното, текстилната мазилка действа като спирачка срещу мухъл.

  • Прочетете също - Боядисвайте памучна мазилка
  • Прочетете също - Как да почистите правилно памучната мазилка
  • Прочетете също - Нанесете памучна мазилка с шпатула или спрей

Подобно на минерална мазилка вътре, тя се намесва в регулирането на влагата в помещението чрез дифузия. Предимствата на глинената мазилка, която също свързва влагата и бавно я отделя отново, се надвишават от скоростта на процеса с памучна мазилка. По-бързото му свързване и отделяне на вода обаче изисква няколко условия:

  • Въздушният обмен и циркулация трябва да транспортират "издишаната " влага
  • Доставката на влага трябва да прави "почивки"
  • Постоянното накисване води до петна от плесен и плесен

С конвенционален стрес в ежедневието, като временно готвене и готвене в кухня, експлоатацията на сушилня и душ в банята, която служи като вътрешна мазилка срещу мухъл.

Границите са дадени от степента на насищане. В влажна стая като перален декор или обща баня, памучната мазилка се нуждае от "фази на издишване". Те са около пет до десет пъти по-голямата абсорбция. След оживен горещ душ от десет минути се изискват петдесет минути до час и четиридесет минути въздух, сушене и изпаряване.

Наситеността ограничава ограничената ефективност

Тъй като мазилката не е подходяща за памучна мазилка. Ако в зимата в масонката, текстилната мазилка не получава достатъчно времеви периоди, за да освободи абсорбираната си влага. Ако по време на почистване на памучна мазилка се открият петна от плесен, това е диспропорцията. Когато е студено, "активността" на мазилката намалява.

Съвети и трикове Можете също така да повлияете на регулиращите и предотвратяващи плесени свойства по време на обработката. Обемът на абсорбиращата вода се увеличава с дебелината на мазилката. "Отпуска " последователността от периоди от време, които трябва да лежат между "вдишване и издишване ".