Използвайте строителна пяна под душ кабината, когато инсталирате

Днес плоските душ кори са популярни. При инсталиране на такава душ кабина или душ кабина обаче трябва да се внимава опората да е подходяща и стабилна, какъвто е случаят с вана с по-голяма обща височина. За това могат да се използват различни средства.

Сглобяването на относително плоски душ корита и различни опции

Днес все повече се използват много плоски душ корита, по които е много лесно да се ходи и които също са по-подходящи за хора с увреждания. Често се използват душови корита в класическа квадратна форма, но много често се използват и овални душ корита. Има различни решения за инсталацията. Ето някои от тях:

  • Прочетете също - Сглобяване на душ кабина върху плочки
  • Прочетете също - Заземяване на душ кабина и как работи
  • Прочетете също - Инсталиране на душ кабина на нивото на земята и дълбочината на монтажа
  • конструкцията на регулируемите крачета на ваната
  • рамка с регулируеми крачета
  • монтаж върху твърда пяна или върху слой изолация

За вградения вариант с регулируеми опори

Дори много плоските душ корита обикновено са поставени на регулируеми крачета или с рамка, при което винаги трябва да се гарантира, че има достатъчно място за комплекта отпадъци. Ако искате да монтирате душ кабината възможно най-ниско, трябва да обърнете внимание на съответната дълбочина на монтажа. Във всеки случай е важно да имате подходяща основа под формата на подова дъска, върху която са монтирани рамката или краката за душ кабината. След това регулирането на необходимата височина на ваната се извършва с регулируемите крачета.

Използването на твърда пяна или строителна пяна в тази област

Често се използват и опори за вани, изработени от твърда пяна или подобни изолационни материали. Основната цел на тези материали е да осигурят добра изолация и звукоизолация. Тук е възможна и инсталация на нивото на пода, при условие съответно плоска душ кабина. В идеалния случай ваната е вградена в материала по такъв начин, че както дъното, така и ръбовете да лежат изцяло върху материала. За това обаче трябва да се използва само подходящ материал. Ваната често е вградена в замазката.

Уверете се, че има перфектно изтичане без течове навреме

След като сте поставили подложката за душ здраво в основата и сте регулирали правилно нейната височина, първо трябва да проверите дали всички връзки са плътно. Ако случаят е такъв, можете да запечатате преходните зони от ваната към стената със силикон. Обърнете внимание на особено внимателен метод на работа, за да се получи достатъчна плътност.