Инсталирайте асансьор с увреждания отвън

Истинският асансьор с увреждания, в частност, изисква значително по-голяма площ от обикновения малък пътнически асансьор. Има определени основни размери, които не трябва да се подбиват, в зависимост от начина на изработка на инвалидната количка. Поради това често има възможност просто да инсталирате асансьора за инвалиди от външната страна на сградата.

Отворен или затворен - външният асансьор за инвалидната количка

Докато затворена кабина е почти винаги инсталирана в асансьор в сградата, това не е задължително да е случаят с асансьор с увреждания, който е инсталиран отвън. Вертикалният асансьор с отворен автомобил може да бъде по-евтина алтернатива.

  • Прочетете също - Инсталирайте пътнически асансьор отвън - Избягвайте космически проблеми
  • Прочетете също - размери за пътнически асансьор
  • Прочетете още - Пожарен контрол за асансьора

Някои производители предлагат тези асансьори само до транспортна височина от три метра, но това често е достатъчно, особено за еднофамилни къщи, където трябва да се стигне до първия етаж.

Въпрос за цената на външния асансьор

Ако отворен или полуотворен външен асансьор трябва да транспортира гостите си по-високи от три метра, това ще бъде малко по-скъпо и изборът на производители, които предлагат тези модели, е ограничен. Обаче такъв асансьор обикновено все още е малко по-евтин от сравним модел със затворен автомобил от външната страна.

Комфорт - липсва

По-евтиният отворен асансьор има предимството, че тук могат да се транспортират обемисти неща едновременно. Но при лед и сняг това предимство бързо се забравя, защото пътникът, разбира се, е седнал на открито. Дори и с малък дъждовен душ това е изключително досадно.

Инвалидни асансьори - типовете

  • Вертикален асансьор
  • Повдигаща платформа
  • Наклонен асансьор

Грубо казано, има три основни форми. Описаният по-горе отворен асансьор е смесица от конвенционален вертикален асансьор и повдигаща платформа. Най-често срещаната форма обаче все още е вертикалният асансьор, както извън сградите, така и вътре.

Наклонените асансьори не са се хванали, защото, разбира се, изискванията за пространство са огромни. В района на асансьорите за инвалиди днес едва ли можете да ги намерите.

Съвети и трикове Останете отворени за всичко, докато събирате информация. По този начин не трябва да изпускате от поглед разпоредбите за асансьори за инвалиди, тъй като тогава няма да получавате безвъзмездни средства или субсидии от грижите или здравното осигуряване.

Затова винаги първо вземете под внимание условията за финансиране и потърсете съвет от вашата здравноосигурителна компания или професионална асоциация.