В случай на душ кабина, сменете ролките на плъзгащата се врата

Много душ кабини са оборудвани с плъзгащи се врати, които се движат на ролки в релсите и по този начин гарантират, че плъзгащите се врати работят тихо и лесно. Това обаче работи само ако ролките са непокътнати.

Ролките на плъзгащите се врати гарантират, че всичко работи гладко

Ролките на плъзгащите се врати на душ кабина са много важни компоненти, но те също са изложени на голямо напрежение при ежедневна употреба. Така че не е чудно, че след няколко години те са дефектни и трябва да бъдат заменени. Обикновено колелата позволяват плъзгащите се врати да се отварят и затварят с малко усилия. По този начин те осигуряват тиха и възможно най-безшумна работа. Обаче на ролките могат да възникнат и дефекти, като дефектни лагери, износени повърхности на ролките и в резултат на това прекалено много зазор върху водачите на плъзгащата се врата. Последиците са врати, които вече не се отварят и затварят правилно, както и големи усилия и евентуално шумове.

  • Прочетете още - Почистване на плъзгащата се врата на душ кабината
  • Прочетете също - Премахнете плъзгащата се врата на душ кабината
  • Прочетете също - В душ кабина демонтирайте плъзгащата се врата на три части

Поръчайте правилните резервни части

Преди да демонтирате и подмените ролките, трябва абсолютно да се снабдите с подходящи резервни части. Има много различни диаметри на ролките. Не забравяйте да попитате за размера и вида на инсталацията, необходими за вашата душ кабина.

Заменете ролите сами

С малко ръчни умения можете сами да замените такива дефектни роли. За това обикновено са необходими следните работни стъпки:

  • Премахване на плъзгащата се врата (и)
  • Демонтаж на ролките
  • Монтаж на новите ролки
  • Монтаж на вратите в душ кабината
  • Регулиране на ролките или. плъзгаща се врата

На какво трябва да обърнете особено внимание при смяна на ролите

Често отстраняването и разбира се по-късният монтаж на плъзгащата се врата може да създаде проблеми. Държачът на ролката или. Вратите често се разширяват или премахват по определена процедура. разменени. При много душ кабини първо трябва да свалите капачка за ъглов съединител и след това да я демонтирате, за да изложите релсите за плъзгащата се врата. След това можете внимателно да издърпате вратата от профила. Сега обикновено можете лесно да сменяте ролите. Това обаче е само много груба и общоприложима процедура, която може да се различава при различните модели душ кабини.