в душ кабина, плъзгащата се врата се простира три части

Повечето душ кабини са оборудвани с много частични врати, за да отнемат възможно най-малко място в банята. Често има три части на плъзгащите се врати на кабината, които трябва да бъдат премахнати на няколко стъпки в случай на ремонт.

Какво трябва да имате предвид при премахване на многоделни плъзгащи се врати

Демонтажът на многоделни плъзгащи се врати на душ кабина понякога е много труден въпрос и най-добре е да се пристъпи към систематичен подход. За да не станат още по-големи щетите по време на отстраняването, трябва да извършите някои важни работни стъпки, за да улесните отстраняването възможно най-лесно. В някои случаи може да има смисъл да се премахнат всички странични части на душ кабината, включително вратите. Ето най-важните стъпки за премахване на плъзгащите се врати:

  • Прочетете също - Премахнете плъзгащата се врата на душ кабината
  • Прочетете също - Премахнете плъзгащата се врата на душ кабина Koralle
  • Прочетете още - Почистване на плъзгащата се врата на душ кабината
  • създайте достатъчно място около душа
  • най-вече разхлабването на една или повече връзки в ъглите на душ кабината
  • премахване на вратите или. отделни компоненти за многоделни плъзгащи се врати
  • подмяната на дефектните компоненти
  • монтирането на вратите в обратен ред на отстраняването

Разширяването на многоделни плъзгащи се врати

Премахването (и особено по-късната инсталация) на триделни плъзгащи се врати понякога може да бъде много тромаво. Ако трябва да се извадят няколко компонента едновременно от релсите, трябва да внимавате да не ги повредите. Най-добре е да се опитате да натиснете отделните компоненти на плъзгащите се врати, така че те да могат да бъдат разширени като компактни единици. При някои модели също може да има смисъл отделните части на вратите да се изнасят отделно от душ кабината. Как най-добре да се справите, зависи от дизайна на вашата кабина. Във всеки случай трябва да имате предвид, че стабилността на душ кабината вече не се дава след отстраняване на ъгловите връзки. Най-добре е да работите по двойки върху разширяването.

По-късният монтаж на плъзгащите се врати

Монтажът е малко по-сложен, тъй като няколко сегмента на плъзгащите се врати трябва да бъдат правилно вкарани в направляващите релси. Опитайте да плъзнете плъзгащата се врата заедно и да я вкарате в релсите като компактен възел. В някои случаи ще има смисъл да премахнете цялата стена на душ кабината, да поставите вратата и след това да прикрепите отново стената заедно с плъзгащата се врата.