Премахване на плъзгащата се врата на душ кабина Koralle

Koralle произвежда душ кабини от няколко десетилетия и е добре известен производител в тази област. Редовното почистване трябва да бъде особено лесно, без да се премахват компоненти като плъзгащата се врата.

Почистването на душ кабини и премахването на отделни компоненти

Обикновено душ кабините са изградени по този начин или. проектиран така, че да не е необходимо да се отстраняват отделни компоненти като плъзгаща се врата, за да може да се почистят старателно. Особено при производител на марка като Koralle обикновено се отдава голямо значение на това да се гарантира, че ежедневната употреба и свързаното с нея почистване са лесни. Предимно те са висококачествени компоненти, които също са вградени в детайли като връзки, панти или профили. Предимно те са лесни за почистване и гладки повърхности. Ако имате особено висококачествен модел от този производител, повърхностите може дори да са получили специално покритие, за да улеснят ежедневното почистване.

  • Прочетете също - Премахнете плъзгащата се врата на душ кабината
  • Прочетете също - В душ кабина демонтирайте плъзгащата се врата на три части
  • Прочетете още - Почистване на плъзгащата се врата на душ кабината

Различни видове врати на душ кабините

В душ кабините се монтират различни видове врати. Ето основните:

  • нормални крилни врати в стъклен дизайн
  • плъзгащи се врати от едно парче и много части
  • Люлеещи се врати в ъглови душове

Често се използват плъзгащи се врати, особено когато в банята има ограничено пространство. Сега те се превърнаха в стандарт за много душ кабини. Използват се само в някои щедри бани други врати като шарнирни врати или люлеещи се врати.

Кога и как се отстраняват плъзгащите се врати

Обикновено, за почистване, плъзгащите се врати или други видове не трябва да бъдат разширявани, тъй като душ кабините на производителя корали обикновено са конструирани така, че почистването е лесно възможно без разширяване на отделните компоненти.

Ако е необходимо разширение

Ако разширяването е необходимо по други причини, трябва най-добре да следвате инструкциите на производителя. По-специално, това се отнася за по-тежки плъзгащи се врати от стъкло, така че те да не могат да бъдат повредени по време на разглобяване. В много кабини с душ, отделните елементи на плъзгащите се врати могат да бъдат напълно избутани помежду си, които могат да направят обработката на почистването много по-лесно. Големите площи обикновено могат да бъдат почистени и отстранени от варовик и замърсявания без никакви проблеми. Отстраняването на отделни компоненти обикновено е необходимо само за ремонт.