Нарежете лентите за стената в ламинат

Повече, отколкото в твърда дървесина е важна при рязане на первази за ламиниране на торентите на ъглите. "Вътрешният живот" на ламинат е грозен, тъй като се състои от пресована и оформена пластмаса. Когато митра, само бижутерските повърхности стават видими. Индивидуалната адаптация е най-обещаващата.

Holzimitat получи

Ако первазите, като дъските, също се състоят от ламинат, се изисква специална грижа при рязане. Ламинат са пластмасови тела, отпечатани с бижута повърхност. В строителството, материалът прилича на фурнирована дървесина.

  • Прочетете също - нарязани ламинат към стената и разширете разширенията
  • Също така четете - изрежете ламинатните ъгли
  • Също така прочетете - използвайте за ламиниран силикон, вместо да правите

При рязане посоката на триона е от решаващо значение, за да не се създават видими следи от пробив по ръбовете. Има изрязани панели, но те подчертават "пластмасовия характер " на лентите. Отворените и чисти прорези са по-малко забележими от пластмасовите изделия.

Наклонена посока на рязане и рязане

Принципът на рязане и закрепване на корнизи е еднакъв за дърво и ламинат. Нарязаните под ъгъл прорези създават чисти преходи, където се виждат само декоративните повърхности.

Тъй като зидарията почти никога не предлага точни ъгли, при изрязването на первазите от ламинат трябва да се предпочита следващата процедура:

1. Грубо рязане до размера на необходимите индивидуални дължини за лентите
2. Направете първото изрязване на резачката в еталонния ъгъл
3. Позиционирайте триона под ъгъл на наклон отпред и го насочете
4-ти. Без „рязане напред-назад“, но винаги започвайте на чисто отгоре
5. Извършете движението за рязане бавно със средно налягане
6-то. Настройте двата края на лентата под необходимия ъгъл с абразив
7-ми. Използвайте фина шкурка (най-малко 400 песъчинки) като абразив
8-ми. Секция по секция и ъгъл по ъгъл се изрязват парче по парче и се регулират

Декоративният слой е чувствителен към изрязаните ръбове

Същият принцип на рязане и рязане също трябва да се използва за рязане на ламинираните плоскости. Подобно на фурнированото дърво, ако трионът се води в две посоки, съществува риск отпечатаната декоративна повърхност да се повреди по краищата. За особено прецизни и фини разфасовки, затопляне или загряване може да помогне трионът.

Съвети и трикове Корнизите от ламинат не трябва да се заковават, защото за разлика от дървото, пластмасовото вещество няма еластична свобода и има тенденция да се чупи.