Подравнете правилно първия ред върху ламината

Както при поговорката „Всяко пътуване, независимо колко дълго започва, започва с първата стъпка“, в началото се решава дали ламиниран под е монтиран правилно. За да можете да подравните правилно първия ред, са необходими грижи и прости инструменти, които служат като дистанционни елементи. Отклоненията от милиметри бързо стават сантиметри.

Разширителна фуга и перваз

На първия ред трябва да се създаде неизбежният компенсатор за ламиниран паркет. Между началната или крайната стена и ръба на панела трябва да има разстояние най-малко десет милиметра. Широко или дълбоко перваз, покриващ ставата.

  • Прочетете също - Как да премахнете стария ламинат
  • Също така прочетете - поставете ламинат и перфектно поставете последния ред
  • Прочетете също - Ако последният ред на ламината е твърде тесен

Дървените клинове, които могат да бъдат подравнени с прав ръб, са се оказали полезни като дистанционни елементи. По този начин дори леките неравности в покривната стена могат да бъдат компенсирани. Правото положение на първия ред определя правилното положение на следващите панели, които трябва да се щракнат заедно без напрежение.

Наклонени странични стени

Ако страничните стени не са успоредни, има две възможности за избор:

  • Първият ред е подравнен успоредно на предната стена и всички панели се регулират индивидуално с режещ трион
  • Първият ред се поставя "наклонено " и заема получения ъгъл на една от двете странични стени. По този начин следващите панели могат да завършват под прав ъгъл поне от едната страна

Разпределете разликите в размерите според повърхността

Измерете и разделете разстоянието на ширината на панела. Ако резултатите са под пет сантиметра след десетичната запетая, те трябва да бъдат разпределени, в противен случай последният ред ще бъде твърде тесен. Разликите в размерите могат да бъдат разпределени по първата и последната или последните две или три ленти. Това също оставя толеранс на ширината в последния ред, за да се направят някакви корекции.

Фиксиране и монтиране

Пароизолацията и изолацията от ударен звук трябва да бъдат прикрепени към предната стена с извивка и също да завършват отстрани на стените (зад по-късния перваз).

Първият ред панели по-късно също оформя края на целия под. По време на монтажа той също трябва да бъде здраво фиксиран отстрани с клинове. След като следващите панели щракнат на място, те образуват ръба на съседна област, която не се измества.

Съвети и трикове Трябва да поставите клин около всеки осем инча за надеждна позиция на първия ред. Това ще задържи позицията, ако поставите следните редове с бухалка и чук.