Доливане на масло при затварянето на вратата

Затварящите врати гарантират, че вратите се затварят автоматично и с овлажняващ ефект. Най-простите версии работят само с пружинна сила, докато по-модерните затварящи врати гарантират, че вратата е затворена възможно най-тихо и плътно.

Хидравлично затихващи затварящи врати и техните свойства

Повечето модерни жилищни комплекси използват хидравлично затихващи затварящи врати, които ви предлагат редица предимства:

  • Прочетете също - сглобяйте затварящи врати
  • Прочетете също - Откачане на врата по-близо по различни причини
  • Прочетете също - лесно или не? Изградете сами затварящи врати
  • до голяма степен необслужващ дизайн
  • тихо затваряйки вратите
  • компактен дизайн и лесно регулиране
  • може частично да се монтира невидимо в пода

Последните видове затварящи врати са специални дизайни, които се използват главно върху стъклени врати или големи и представителни врати.

Маслото в затварящите врати и неговата функция

След отваряне вратите трябва да бъдат затворени отново независимо и преди всичко контролирано. Но автоматичното затваряне изисква и енергия, която се генерира по време на процеса на отваряне и се съхранява механично. Използват се хидравлични версии на затварящи врати, така че тази енергия да не се отделя внезапно отново, когато вратата се затваря автоматично. При тях маслото тече контролирано през клапани, което отнема известно време и по този начин забавя процеса на затваряне. Обикновено се пълни в затварящата врата от производителя и остава в нея, докато целият блок работи. Презареждането обикновено не е необходимо и би се извършило само в случай на ремонт.

Маслото обикновено се добавя само по време на ремонт

Затварящите врати, които работят с масло, обикновено се настройват с помощта на няколко винта. Това се случва или след първоначалната инсталация, или след ремонта на сглобката. Моля, имайте предвид, че вратата по-близо е оборудвана с много силно перо, което може да бъде монтирано след счупване само за местни фондове. Оставете ремонта най-добре опитен в областта, ако все още си струва. Корекциите могат да се извършват с помощта на самото ръководство. Това обаче обикновено не е необходимо, защото вече са направени по време на инсталацията на вратата по-близо. Компонентите са оборудвани с точното количество масло, което не трябва да се променя.

Ако се появят течове

Ако става въпрос за течове на вратата, компонентът е дефектен. Ако не е възможен ремонт или това не е възнаградено, компонентът трябва да бъде най-добре да се обменя.