Поставете диска правилно върху ъглошлайфа и го закрепете

Поставянето им в ъглошлайфа е поне толкова важно, колкото избирането на правилното шлифовъчно колело или режещо колело. В крайна сметка инструментът работи на много високи скорости и в противен случай обикновено не работи.

Към различните вложки за ъглошлайфа

Има голямо разнообразие от вложки за инструменти за ъглошлайф (49,99 € на Amazon *) . В зависимост от вида инструментите са подходящи за рязане на материали, за шлайфане или дори за полиране. Предлагат се различни вложки в търговията с инструменти, като например следното:

  • Прочетете също - Какво да правите, ако дискът е залепен на ъглошлайфа?
  • Прочетете също - Изсмукване на прах за ъглошлайф
  • Прочетете също - Ъглошлайф и флекс: еднакви или различни?
  • Шлифовъчни колела
  • Шлифовъчни дискове
  • Подложки за полиране
  • Режещи дискове
  • Приставки с телени четки

Правилно сглобяване на инструменталните вложки

Винаги зависи от вида на използваната вложка на инструмента, как трябва да се използва. Има различни неща, които трябва да се вземат предвид. Много е важно например да използвате инструментите, както е описано, и да ги използвате правилно. Трябва също да отбележите кой държач трябва да използвате за съответния инструмент и как трябва да се завинтва гайката, за да се закрепи инструментът. Валът на ъглошлайфа е проектиран като резба. Има някои вложки като тези с телени четки, които имат своя резба, която се завинтва върху вала. В противен случай шайбите са фиксирани между две гайки, които се завинтват върху вала. Обърнете специално внимание на кръговите възвишения на долната гайка, върху които трябва да бъде поставена и точно центрирана съответната шайба.

Както можете с диска или. Най-добре е да смените инструментите

Бележка за безопасност е точно в началото: Не забравяйте да издърпате щепсела от контакта. За да смените инструмента, използвайте специален ключ, който е там, за да разхлабите съединителната гайка. Това обикновено се доставя с инструмента. За да можете изобщо да разхлабите гайката, трябва да махнете шайбата или. заключете задвижването на ъглошлайфа. Тук обикновено има два варианта: или с ключалка, или с втори ключ. Повечето устройства имат бутон, който е разположен над оста и трябва да бъде натиснат. Сега поставете желания инструмент правилно и затегнете гайката правилно, така че да не може да се разхлаби при висока скорост.