Премахване на петно ​​- възможно ли е това?

Лаковете и боите обикновено могат лесно да бъдат отстранени от дърво чрез шлайфане или отстраняване. Но как да премахнете петна от старо дърво?? Можете да разберете подробно в тази статия дали това е възможно, кои изисквания трябва да бъдат изпълнени за премахване и как най-добре да продължите.

Възможно премахване на петна

Премахването на петно ​​от старо дърво не винаги е възможно във всички случаи. По същество това зависи от това колко далеч са проникнали в дървото петна.

  • Също така четете - Beze за Acacia?
  • Също така четете - Беза - кои цветове и нюанси са възможни?
  • Прочетете също - запечатано дърво

В зависимост от вида на дървото и в зависимост от това как и с кой метод е приложен бозът, това може да бъде различно. Също така, видът на използваното петно ​​възпроизвежда роля - в ретроспекция, обаче, обикновено можете да го намерите.

Важно за премахване

  • Намерете подходящо премахване
  • Работа
  • Винаги измивайте
  • вероятно неутрализират

Намерете подходящо премахване

Що се отнася до бои и цветове, има и за някои бенетифицирани изхвърляния (28,44 € в Amazon *) . Изборът е труден тук, защото трябва да знаете вида на използваното петно.

Ако се съмнявате, просто трябва да го изпробвате с няколко начина, но повреди и обезцветяване могат да бъдат възможни в отделни случаи, така че винаги избирайте незабележима зона.

Може да се отстрани само ако петното не е проникнало твърде дълбоко в дървото. Можете да изпробвате това само ако не искате предварително да шлайфате дървото твърде дълбоко.

Винаги работете парче по парче

Особено когато искате да премахнете петно, трябва да използвате стриппера само на малки площи (максимум един квадратен метър площ). Ако е необходимо, областите, по които работите, трябва да са много по-малки, за да можете да постигнете добър напредък, парче по парче.

Измивам

Стрипперът винаги трябва да се измива обилно и с много вода след употреба. Това се отнася за всички препарати за отстраняване на бои, дори ако неутрализирането не е необходимо. След това оставете да изсъхне поне 2-3 дни и го шлайфайте отново на ситно.

Възможно неутрализиране

При някои препарати за отстраняване на бои е необходимо да се неутрализират използваните компоненти на лугата (например с оцетна киселина). Винаги обръщайте внимание на инструкциите на производителя и винаги ги следвайте точно. В противен случай дървото може да бъде повредено.

Съвети и трикове Винаги се уверете, че сте адекватно защитени (защитни очила, ръкавици, старо облекло с дълги ръкави) и че околната среда е защитена (предпазвайте пода и работното място от петна). Уверете се, че държите децата и домашните любимци далеч от работа, когато работите с препарат за отстраняване на бои.