Изхвърлете петното - как работи правилно?

Петната и препаратите за отстраняване на бои винаги са опасни химични съединения. В тази статия можете да прочетете къде да ги изхвърляте правилно и правилно и на кои неща определено трябва да обърнете внимание, когато изхвърляте остатъците.

Опасност от ецване

Опасностите, породени от петна за собственото здраве, но също така и за околната среда, могат да варират от едно петно ​​до друго. Що се отнася по-специално до металните петна, има някои продукти, с които трябва да бъдете особено внимателни:

  • Прочетете също - петно ​​за акация?
  • Прочетете също - оцветяване или остъкляване?
  • Прочетете също - оцветяване на паркет - всичко това е възможно
  • Мариноване на мед
  • Мариноване на калай и
  • Хромни петна

са сред много опасните продукти, остатъците от които трябва да се изхвърлят правилно и професионално, тъй като имат голям потенциал за увреждане на околната среда и здравето. Ако се съмнявате, по-добре е да не използвате такива петна на първо място; в повечето случаи желаните цветови тонове могат да бъдат постигнати и със значително по-малко вредни за околната среда продукти.

Има и големи разлики по отношение на петна от дърво - ако искате то да е напълно екологично и екологично, можете дори да направите собствено петно ​​от естествени материали.

Списък на някои опасни превръзки за семена

По-долу ще намерите преглед на някои често срещани превръзки и тяхното задължително изхвърляне.

Вид изхвърляне на петна
Алум петно безвредни, могат да се изхвърлят през канализационната система
Желязна туршия безвредни, могат да се изхвърлят през канализационната система
Медна туршия Опасни отпадъци, опасни за здравето (дразнещи)
Калаено петно Опасни отпадъци, вредни за водата и отровни за почти всички водни организми (никога не трябва да попадат в канализационната система), дразнещи, корозивни

Предписани пътища за изхвърляне

В повечето случаи можете да се консултирате с информационния лист на производителя за предписания начин за изхвърляне. В много случаи (в немските версии) има и препоръчителен код за отпадъци за отделните продукти.

Ключ за отпадъци

Европейският код за отпадъци идва от европейския каталог за отпадъци и представлява комбинация от числа, които се отнасят до конкретен път за изхвърляне и мониторинг на специални отпадъци. За да се спазват адекватно всички официални разпоредби обаче, често е необходима координация със съответната регионална компания за обезвреждане на отпадъци.

Съвети и трикове Остатъците от ецване в много случаи са опасни отпадъци и трябва да се изхвърлят с големи разходи. Във всеки случай се придържайте към посочените от производителя пътища за изхвърляне - някои продукти са силно токсични за околната среда, за водни растения или микроскопичен живот във водни тела. Опасните отпадъци никога не трябва да попадат в битовите отпадъци или - още по-лошо - в канализационната система.