Беза - кои цветове и нюанси са възможни?

С Bezi, цветът на дървесината може да бъде променен - ​​толкова много е ясно. Кои нюанси са възможни, и колко далеч не може да отиде "авеню" от дърво с Безеен, тази публикация ви разкрива. За да направите това, какво трябва да се погрижите за молив, за да получите желания цветен резултат.

Цветови промени от Hez

В случай на ецване, понякога трябва да се различават между две големи групи: а именно пигментът, който съдържа малки цветови частици, и така наречените химични петна, чиито химикали реагират с дървесина или отделните дървесни съставки.

  • Също така четете - Bezen Parquet - това е възможно
  • Прочетете също - премахване на Беза - това е възможно?
  • Прочетете също - риболово дърво и боядисване на повърхността

Химически

Например, пример за химическо петно ​​е амоняк, който реагира с танините, съдържащи се в гората. Пример за това е "пушенето" на дъбовото дърво, което също се извършва с амонячна пара.

Пигментирани ецване

Нехимичните колове съдържат багрила, които проникват в дървото, и до определени дървесни компоненти (Z.Б. Lignin) преносими компютри. В зависимост от това кои части от дървото са атакувани и което не е, цветът може да бъде различен.

Положителен и отрицателен bem

Отрицателен Безен са по-силни до ярки съставки на дървесината, отколкото до по-тъмната (цветовата разлика възниква рьорска латерална дървесина и ранни дървени зони). Това води до "обръщане" на зърното, тъй като предишните по-леки места сега са по-тъмни след ецване от по-тъмните зони. Тя възниква квази "отрицателна" на преди това съществуващото зърно - следователно името.

От друга страна, положителният Bezub е в състояние да увеличи оптично оригиналното зърно, тъй като те особено оцветяват по-тъмните зони и по този начин дават зърното все още да засили и да се види ясно видим видим.

И двата начина - отрицателна и положителна стъпка - могат дори да бъдат комбинирани в продукт. Тогава и двете тъмни петна са боядисани по-тъмни, както и преди по-ярко ранните дървени зони. Обикновено тя зависва равномерно тъмно дърво с само слабо видимо зърно (в зависимост от вида на дървото).

Разбира се, резултатът от цвета е силно повлиян, в зависимост от използването на положителни, отрицателни или комбинирани домашни любимци - и тези приспособления са възможни за всеки оттенък. Така че е важно да имате и двете с оглед на крайния резултат.

Възможни нюанси

Като правило цветовете на коловете са в определени типични дървесни цветове (клен, бук и др.) Гласували. Други цветове, като типични RAL цветове, също са възможни като положителни, отрицателни или комбинирани ецване. Обхватът на цветовете е почти неограничен тук, дори ако RAL нюансите обикновено се намират в по-малък избор.

Съвети и трикове Вие определено трябва винаги да правите тест по начин - на същото дърво със същото докосване. Само по този начин крайният резултат може да бъде разумно предвиден. С разреждане на петна, след това те могат да променят съответно оттенката и да варират, докато стигнат до желания резултат.